Content Section
Nyheter

Finnvera tar i bruk e-faktura och automatiserar sändningen av nätfakturor

""
Published date

Från och med den 15 september skickar Finnvera fakturorna med OVT-kod automatiskt som nätfakturor till företag med nätfaktureringsadress. Personkunder samt enskilda näringsidkare kan beställa e-fakturor av Finnvera via nätbanken. För kunderna syns ändringen som ett nytt utseende på fakturan. På fakturan finns även en streckkod som gör betalningen enklare.

Företag med ett giltigt avtal  med en nätfakturaoperatör och nätfakturaaddress med OVT-kod, kommer automatiskt att få nätfakturan. Nätfakturans adressuppgift är EDI-koden och operatören. Finnvera använder offentlig adressregistret som fakturaleverantör. Det underhålls av Tietoyhteiskunnan Kehittämiskeskus ry. Nätfakturaaddress med IBAN-, TE-kod eller med flera kodbeteckningar måste anmälas till Finnvera via onlinetjänsten.

Personkunder och enskilda näringsidkare kan beställa nätfakturan via sin egen nätbank. För att kunna beställa Finnveras e-faktura behöver man kundnummer som finns i högra hörnet på den förnyade fakturan. Observera att kundnumret inte finns på äldre fakturor.

Åt de kunder som inte ännu har möjlighet att ta emot nätfakturor eller e-fakturor, skickas en pappersfaktura. Pappersfakturor skickas till adresser inom landet samt vid behov till adresser utomlands. Distributionen sker via Posten samt via Jakeluyhtiö Suomi. Vänligen kom ihåg meddela oss aktuella faktureringsuppgifter så att pappersfakturan skickas till rätt adress.

Finnvera vill uppmuntra våra kunder att ta emot elektroniska fakturor. Elektroniska fakturor förkortar fakturornas behandlingstid, eftersom den information som behövs för att kunna betala fakturan finns redan ifylld. Tidsbesparingen leder naturligtvis även till kostnadsbesparingar. Dessutom är en elektronisk faktura mer miljövänligare val.

Mera om ämnet på vår webbsida under vanliga frågor och finnvera.fi/fakturering.

Mera information fås från vår kundtjänst, tel. 029 460 2790 (vardagar 9–16.15)

Dela sidan: