Content Section
Pressmeddelanden

Juuso Heinilä utsedd till verkställande direktör för Finnvera Abp fr.o.m. 1.6.2024

Juuso Heinilä.
Published date

Börsmeddelande 5.4.2024

Finnvera Abp:s styrelse har utsett DI, EM Juuso Heinilä till verkställande direktör för bolaget från och med 1.6.2024. Heinilä har arbetat vid Finnvera sedan 2016 och arbetar just nu som affärsverksamhetsdirektör som ansvarar för finansiering av SMF- och midcap-företag. Innan detta arbetade han som regiondirektör för norra Finland samt i olika ledningsuppgifter vid Sparbanken i Uleåborg.

”Jag är glad att vi får en utmärkt verkställande direktör inifrån bolaget. Juuso har gjort ett mycket bra arbete i att lotsa Finnveras SMF-finansiering att tillgodose kundernas behov i utmanande tider. Vi önskar Juuso lycka till och framgång även i hans nya roll”, säger Finnveras styrelseordförande Petri Ekman.

”Jag axlar verkställande direktörens uppgifter med glädje. Finnvera har en viktig uppgift i att stärka Finlands ekonomi, export och finländska företags tillväxt. Tillsammans med vår kunniga och engagerade personal fortsätter vi att utveckla verksamheten så att företagarnas drömmar kan förverkligas och de finländska företagen kan nå framgång”, säger Juuso Heinilä.

Pauli Heikkilä lämnar Finnvera och går i pension efter nästan 20 år i som VD under hösten.

”Jag vill på hela styrelsens vägnar varmt tacka Pauli för hans långvariga och förtjänstfulla arbete för såväl bolagets som Finlands framgång. Finnvera har förmått utveckla sina tjänster och finansieringslösningar genom att kontinuerligt lyssna till kundernas behov och Pauli lämnar bolaget i ett utmärkt skick sett ur alla perspektiv”, säger Petri Ekman.

Mer information lämnas av:

Styrelseordförande Petri Ekman tfn 050 357 4524

Kommunikations- och HR-direktör Tarja Svartström tfn 040 826 2006

Dela sidan: