Strategia ja arvot

Finnveran tehtävä on vastuullisen rahoituksen keinoin edistää yritysten kansainvälistymistä ja vientiä, korjata rahoituspalvelujen tarjonnassa esiintyviä puutteita ja edistää aluekehitystä Suomessa.

Kasvun ja kansainvälistymisen uudistuva ja vastuullinen rahoittaja

Finnveran strategian lähtökohtana on Finnveran perustehtävä: toimia yritysten kansainvälistymisen ja viennin edistäjänä, rahoituspalveluiden täydentäjänä sekä positiivisen aluekehityksen myötävaikuttajana.

Strategiassa on huomioitu rahoitusmarkkinoiden kansainvälinen kehitys, digitalisaation eteneminen sekä ilmastonmuutoksen torjunta.

Visio

Visiomme on: Asiakkaidemme menestys vahvistaa Suomen taloutta.

Finnveran visio on strategian keskiössä. Toinen kärkiteema on vaikuttavuus. Päämääränä on varmistaa, että rahoituksemme avulla asiakkaamme luovat ja saavuttavat liikevaihtoa, taloudellista tulosta ja luovat uusia työpaikkoja.

Strategiamme neljä päämäärää

Strategian neljä päämäärää ovat:

 • Viennin edistäminen
 • Kasvu ja kansainvälistyminen
 • Asiakaskokemus ja kumppanuudet
 • Digitalisaatio

Osaava, rohkea ja uudistuva henkilöstömme muodostaa strategian kivijalan, joka mahdollistaa yhtiömme muutoskyvyn, eli strategian mukaisen kehittymisen tulevien vuosien kuluessa.

Tavoitteemme

Jokaiseen strategian neljään päämäärään liittyy tavoitteita, joilla vahvistamme ja monipuolistamme palvelujamme ja toimintaamme. 

Arvot

Arvot kuvaavat tapaamme tehdä ja toimia niin asiakkaita ja muita sidosryhmiä kuin toisiamme kohtaan Finnverassa.

 • Hyvällä asialla
 • Tuumasta toimeen
 • Yhdessä paremmin
 • Rohkeus ratkaista
Finnveran arvot.

  ​​​​​​​Toimintamme on vastuullista

  Vastuullisuus on osa kaikkea toimintaamme, ja kokonaisuus on jaettu viiteen osa-alueeseen: ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu, hyvä hallintotapa, taloudellinen vastuu ja riskienhallinta.

  Lisätietoa Finnveran vastuullisuuden johtamisesta ja rahoitustoiminnan vastuullisuudesta löydät Vastuullisuus-sivultamme.

  Näin Finnvera luo arvoa

  Finnvera parantaa ja monipuolistaa suomalaisten yritysten rahoitusmahdollisuuksia sekä täydentää rahoitusmarkkinoita ja edistää yritystoiminnan ja viennin kehitystä.

  Finnveran toiminta on kuvattu arvonluontimallissa, joka kertoo yhtiön tärkeimmät resurssit, liiketoimintamallin ja sen strategisen perustan sekä kuvaa toiminnan keskeiset vaikutukset ympäröivään yhteiskuntaan.

  Jaa sivu: