Takaukset

Kun yritykseltäsi puuttuu rahoittajan edellyttämiä vakuuksia, Finnveran osittainen takaus voi olla ratkaisu rahoituksen järjestymiseen yrityksellesi.

Takaamme sen, että liiketoimintasi kehittyy ja jatkuu

Yrityksesi voi käyttää myöntämiämme takauksia vakuutena pankeilta tai muilta rahoittajilta saamilleen luotoille ja muille vastuusitoumuksille. Finnvera täydentää rahoitusmarkkinoita eikä kilpaile rahoituksen tarjoajana muiden rahoittajien kanssa, vaan jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä. Finnveran myöntämistä takauksista vastaa Suomen valtio.

Tutustu alta takaustuotteisiimme.

 

Alkutakaus

 • Alkutakaus auttaa uusia pk-yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin.
 • Oma pankkisi hakee alkutakausta puolestasi Finnveralta.

Pk-takaus

 • Pk-takaus auttaa yli kolme vuotta toimineita pk-yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi-, käyttöpääoma- ja tuotekehitystarpeisiin sekä liiketoimintakauppoihin.
 • Oma pankkisi hakee pk-takausta puolestasi Finnveralta. 

Finnvera-takaus

 • Finnvera-takaus on tarkoitettu vakuudeksi erilaisiin pk-yritysten kotimaisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin, käyttöpääomaan sekä liiketoiminta- tai yrityskauppojen vaatimaan rahoitukseen.
 • Sopii pk-yrityksille sekä erityisin perustein myös suuryrityksille.

Kansainvälistymistakaus

 • Kansainvälistymistakaus on tarkoitettu suomalaisen pk-yrityksen ulkomailla tapahtuvan liiketoiminnan rahoittamisen vakuudeksi.
 • Kansainvälistymistakaus voi olla enintään 80 % luoton tai muun rahoitussitoumuksen määrästä.

Vientitakaus

 • Vientitakauksen avulla viejä voi saada pankista viennin valmistusaikaista tai toimituksen jälkeistä käyttöpääoman rahoitusta.
 • Vientitakausta voidaan käyttää myös vastavakuutena pankille toimitustakauksissa ulkomaiselle ostajalle (tarjousajan-, ennakkomaksun- ja toimitus- sekä takuuajan takaus).

Alustakaus

 • Alustakaus on suomalaisen laivanvarustamo- tai laivanrakennustoimintaa harjoittavan yrityksen luotolle annettava vakuus.

Ympäristötakaus

 • Ympäristötakauksia voidaan myöntää vakuudeksi luotoille, joita käytetään ympäristönsuojeluinvestointeihin, uusiutuvaan energiaan liittyviin hankkeisiin tai energiatehokkuutta parantaviin hankkeisiin.

Katso myös

  

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Olemme koostaneet yhteen vastauksia liittyen rahoituksen hakemiseen, rahoitukseen yrityksen eri tilanteissa, laskuihin ja muuhun asiointiin. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Rahoituksen hinta ja palveluhinnasto

Finnvera perii tarjoamistaan takauksista takausprovisiota ja lainarahoituksesta korkoa. Täältä löydät tietoa rahoituksemme hinnasta ja palveluhinnaston. Palveluhinnastosta näet yleisimmät veloitettavat kulut, palkkiot ja muut maksut.

Tietoa Finnveran takauksen tai lainan hakijalle

Kun haet rahoitusta yrityksellesi, on tärkeää muistaa tiettyjä myöntämiseen liittyviä perusvaatimuksia. Näiltä sivuilta löydät lisätietoa rahoituksen hakemisesta ja asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon.