Yritystoiminnan aloittaminen

Hyvä liikeidea, yrittäjävalmiudet ja huolellinen suunnittelu auttavat liiketoiminnan käynnistämisessä ja pyörittämisessä. Ne auttavat myös rahoituksen järjestämisessä.

Kun sinulla on hyvä idea ja tahtoa, olet jo yrittäjäpolkusi alussa

Pankki on yleensä luonteva valinta aloittavan yrityksen ensisijaiseksi rahoittajaksi, mutta jos yrityksesi vakuudet eivät riitä pankin luotolle, pankki voi hakea alkutakaustamme luoton vakuudeksi. Yhdessä pankkisi kanssa me tarjoamme rahoitusratkaisut yrityksesi alkuvaiheeseen.

Testaa ja löydä yrityksellesi oikea rahoitusratkaisu

Voisiko pankin puolestasi hakema alkutakaus tai pk-takaus olla ratkaisu rahoituksen järjestymiseen? Vastaa muutamaan chattibottimme esittämään kysymykseen ja löydä oikea ratkaisu yrityksesi rahoitustarpeeseen.

Rahoituksen hakeminen aloittavalle yritykselle

Aloittavalle yritykselle on usein luontevinta hakea rahoitusta omasta pankista. Jos yritykseltäsi puuttuu pankin edellyttämiä vakuuksia, Finnveran alkutakaus voi olla ratkaisu pankkirahoituksen järjestymiseen.

Usein kysyttyä yritystoiminnan alkuvaiheen rahoituksesta

Keskeinen edellytys yritystoiminnan käynnistymiselle on, että aloittavalla yrityksellä on toimiva rahoitus. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin aloittavan yrityksen rahoituksesta.

Ostamalla yrittäjäksi – Yrityksen tai liiketoiminnan ostaminen

Omistajanvaihdos on yksi fiksu tapa lähteä yrittäjäksi. Yrityskaupan kautta saat esimerkiksi valmiin asiakaskunnan ja kassavirran.

Soveltuvat rahoitusratkaisut

Alkutakaus

Harkitsetko rahoituksen hakemista yrityksesi investointeja, käyttöpääomaa tai kehittämistä varten, mutta vakuutesi eivät riitä? Finnveran alkutakaus voi olla ratkaisu rahoituksen saamiseen.

Finnvera-takaus

Finnvera-takaus on rahoitusratkaisu pk-yritysten kotimaisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin, käyttöpääomaan sekä liiketoiminta- tai yrityskauppojen vaatimaan rahoitukseen. Se soveltuu erityisin perustein myös suuryrityksille.

Finnvera-laina

Finnvera-laina on tarkoitettu pk-yrityksille kotimaisten rakennus-, kone- ja laiteinvestointien, energia- ja ympäristöhankkeiden, niihin liittyvien käyttöpääomatarpeiden sekä erilaisten omistusjärjestelyjen rahoittamiseen.

Yrittäjälaina

Yrittäjälaina on yrittäjän henkilökohtainen laina, jota voidaan käyttää osakeyhtiön osakkeiden ostamiseen tai osakeyhtiön osakepääomaan tai sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon tapahtuvaan sijoitukseen.