Yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos

Yrityksen siirtyessä omistajalta toiselle kääntävät sekä myyjä että ostaja uuden lehden: myyjä näkee toimintansa jatkuvuuden ja ostajalle investointi tulevaan tarjoaa elinvoimaisen kasvualustan.

Käännä uusi lehti - Omistajanvaihdoksella uutta potkua yritykselle

Mietitkö yrityksesi myyntiä? Harkitsetko yrityksen ostoa? Omistajanvaihdokset ja yritysjärjestelyt ovat myös erinomainen kasvuväylä toimiville yrityksille. Näiltä sivulta saat tietoa yrityksen omistajanvaihdoksen rahoittamisesta ja vinkkejä yrityksen ostamiseen.

Omistajanvaihdoksen rahoittaminen

Yritysjärjestelyissä rahoitusta tarvitaan yleensä kauppahinnan maksamiseen, investointeihin tai käyttöpääomaan. Tarjoamme rahoitusta myös yritysten omistusjärjestelyihin, kuten yrityskauppaan ja sukupolvenvaihdokseen.

Laske yrityksen arvo

Yrityksen arvoon vaikuttaa moni asia. Arvonmäärityslaskurillamme voit arvioida karkealla tasolla, mikä yrityksesi käyttökatteeseen perustuva tuottoarvo olisi historiatietojen perusteella.

Yrityksen tai liiketoiminnan ostaminen

Yrityskaupan voi tehdä joko liiketoimintakauppana tai osakekauppana. Lue lisää yrityskaupan toteuttamisesta.

Muistilista yrityksen ostoon

Katso vinkkimme onnistuneen yrityskaupan valmisteluun.

Soveltuvat rahoitusratkaisut

Finnvera-takaus

Finnvera-takaus on rahoitusratkaisu pk-yritysten kotimaisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin, käyttöpääomaan sekä liiketoiminta- tai yrityskauppojen vaatimaan rahoitukseen. Se soveltuu erityisin perustein myös suuryrityksille.

Yrittäjälaina

Yrittäjälaina on yrittäjän henkilökohtainen laina, jota voidaan käyttää osakeyhtiön osakkeiden ostamiseen tai osakeyhtiön osakepääomaan tai sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon tapahtuvaan sijoitukseen.

Pk-takaus

Tavoitteleeko yrityksesi kasvua ja tarvitseeko se rahoitusta kotimaan investointeihin, käyttöpääomaan tai tuotekehitykseen, mutta vakuudet eivät riitä? Finnveran pk-takaus voi olla ratkaisu rahoituksen saamiseen.

Kasvulaina

Finnvera voi myöntää kasvulainaa pk-yritysten ja tietyin edellytyksin myös näitä suurempien yritysten merkittävien kasvu- tai kansainvälistymishankkeiden ja yritysjärjestelyjen rahoitukseen.

Finnvera-laina

Finnvera-laina on tarkoitettu pk-yrityksille kotimaisten rakennus-, kone- ja laiteinvestointien, energia- ja ympäristöhankkeiden, niihin liittyvien käyttöpääomatarpeiden sekä erilaisten omistusjärjestelyjen rahoittamiseen.