Vienti ja kansainvälistyminen

Kasvata viennin kilpailukykyä rahoituksen avulla ja varaudu vientikaupan riskeihin. Finnvera takaa viennin rahoitukseen liittyviä poliittisia tai kaupallisia riskejä.

Näin hyödynnät viennin rahoitusta

Maksuajan myöntäminen voi helpottaa kaupan syntymistä. Myyjän kannattaa varautua luottoriskeihin esimerkiksi hakemalla kaupalle Finnveran vientitakuuta. Finnverasta saat apua, vinkkejä ja faktoja kaupan rahoitusvaihtoehtoihin sekä tietoa kohdemaista ja -markkinoista.

Tunne kohdemaasi - Tutustu Finnveran maaluokituksiin

Seuraamme tiiviisti maailman tapahtumia, joilla voi olla vaikutusta yrityksesi liiketoimintaan ja vientikauppojen riskeihin. Karttasovelluksesta voit etsiä tietoa Finnveran maaluokituksista ja maapolitiikasta.

Vientikaupan rahoitus -kiertue

Kasvata kilpailukykyä vastuullisesta vientikaupan rahoituksesta ja luottoriskien hallinnasta. Kauppakamarit ja Finnvera järjestävät keväästä lähtien informaatiotilaisuuksia eri puolilla maata. Kiertueen keskeinen teema on, miten yritysten vientiosaamista ja erityisesti viennin rahoituksen ja viennin riskeiltä suojautumisen osaamista saataisiin kasvatetuksi. Tapahtumista on hyötyä kaikenkokoisille yrityksille. 

Rahoituspajasta neuvoja viennin rahoitukseen

Järjestämme pk-yrityksen avainhenkilöille yrityksen tarpeisiin räätälöityjä Vientikaupan rahoituspajoja, jossa käydään läpi työkaluja ulkomaisten ostajien rahoitukseen ja ostajariskien hallintaan sekä viennin käyttöpääoman rahoitukseen ja toimitusvakuuksiin. Pajat ovat Finnveran maksutonta asiakaspalvelua.

Vientiluotto Finnverasta

Uudistunut vientiluottomme hyödyttää sekä viejää että ostajaa. Vientiluottoa hyödyntämällä suomalainen viejä voi tarjota ulkomaiselle ostajalle pitkäaikaista rahoitusta OECD-ehtoihin perustuen.

Hyödynnä Team Finland -verkoston palvelut

Olemme osa valtakunnallista Team Finland -verkostoa, joka auttaa yrityksiä kasvussa, kansainvälistymisessä ja viennissä. Oletpa vientikauppapolkusi alussa tai jo pidemmällä valloittamassa uusia kasvumarkkinoita, Team Finland -verkosto tarjoaa yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen. Ohjaamme asiakkaitamme aktiivisesti sopiviin palveluihin Suomessa ja maailmalla. Tutustu Team Finland -verkoston palveluihin yrityksille.

Jätä yhteydenottopyyntö Team Finland -verkostolle

Tarvitseeko yrityksenne apua kansainvälistymisessä? Team Finland -toimijat voivat yhdessä auttaa yritystäsi. Jätä yhteydenottopyyntö, niin etsimme antamiesi tietojen perusteella yrityksellenne sopivimmat asiantuntijat ja palvelut.

Tilaa viennin uutiskirje

Tilaa viennin uutiskirjeemme, jossa käsittelemme ajankohtaisia rahoitukseen liittyviä asioita ensisijaisesti vientiyritysten näkökulmasta.