Kaupan rahoitus ja kasvun käyttöpääoma

Tarvitseeko yrityksesi rahoitusta käydäkseen kauppaa? Edellyttääkö solmimasi kauppasopimus toimitusvakuuksia? Kun käyttöpääoman tarve kasvaa, Finnverasta voi löytyä rahoitusratkaisu.

Kaupan rahoitusta moneen eri tilanteeseen

Kun yrityksesi kasvaa ja käy kauppaa, se voi tarvita rahoitusta monessa eri tilanteessa. Yritys voi tarvita rahoitusta valmistuksen ja toimituksen ajalle tai toimituksen eri vaiheisiin riippuen kauppasopimuksen sisällöstä.

Valmistuksen ja toimituksen aikainen rahoitus

Voit tarvita toimituksen valmistuksen ajalle käyttöpääomarahoitusta saadaksesi tuotteesi valmiiksi tai odottaessasi kaupasta maksua. Finnvera voi rahoittaa tuotteiden valmistusta lainojen ja takauksien avulla.

Toimitusvakuudet

Jos yrityksesi ei saa 100 %:sta ennakkomaksua, voit tarvita kauppaasi toimitusvakuuksia. Finnvera voi jakaa riskiä pankkisi kanssa antamalla takauksia toimituksiin liittyen. 

Kasvun käyttöpääoma

Kun yrityksesi hakee kasvua, kasvaa myös käyttöpääoman tarve. Yritys voi tarvita rahoitusta esimerkiksi henkilöstön, tuotantovälineiden, markkinointi- ja myyntikulujen tai varaston kasvun takia. Finnvera voi osallistua käyttöpääoman rahoitukseen lainoin tai takauksin. Rahoituksen suuruudesta riippuen teemme sen yksin tai yhdessä muiden rahoittajien kanssa.

Testaa ja löydä yrityksellesi oikea rahoitusratkaisu

Voisiko pankin puolestasi hakema alkutakaus tai pk-takaus olla ratkaisu rahoituksen järjestymiseen? Vastaa muutamaan chattibottimme esittämään kysymykseen ja löydä oikea ratkaisu yrityksesi rahoitustarpeeseen.

Kasvuyrityksen rahoitussuunnittelu

Hyvä rahoitussuunnitelma on edellytys hankkeen toteuttamiseksi. Kasvavalle yritykselle rahoituksen suunnittelu on välttämätöntä myös riskien arvioimiseksi.

Tietoa Finnveran rahoituksen hakijalle

Kun haet rahoitusta yrityksellesi, on tärkeää muistaa tiettyjä myöntämiseen liittyviä perusvaatimuksia. Näiltä sivuilta löydät tietoa rahoituksen hakemisesta ja asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon.

Rahoituksen hinta

Palveluhinnasto sisältää yleisimmät veloitettavat kulut, palkkiot ja muut maksut.

Soveltuvat rahoitusratkaisut

Alkutakaus

Harkitsetko rahoituksen hakemista yrityksesi investointeja, käyttöpääomaa tai kehittämistä varten, mutta vakuutesi eivät riitä? Finnveran alkutakaus voi olla ratkaisu rahoituksen saamiseen.

Pk-takaus

Tavoitteleeko yrityksesi kasvua ja tarvitseeko se rahoitusta kotimaan investointeihin, käyttöpääomaan tai tuotekehitykseen, mutta vakuudet eivät riitä? Finnveran pk-takaus voi olla ratkaisu rahoituksen saamiseen.

Finnvera-takaus

Finnvera-takaus on rahoitusratkaisu pk-yritysten kotimaisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin, käyttöpääomaan sekä liiketoiminta- tai yrityskauppojen vaatimaan rahoitukseen. Se soveltuu erityisin perustein myös suuryrityksille.

Finnvera-laina

Finnvera-laina on tarkoitettu pk-yrityksille kotimaisten rakennus-, kone- ja laiteinvestointien, energia- ja ympäristöhankkeiden, niihin liittyvien käyttöpääomatarpeiden sekä erilaisten omistusjärjestelyjen rahoittamiseen.