OECD-viitekorot (CIRR-korot)

CIRR eli Commercial Interest Reference Rate on OECD:n kuukausittain julkaisema kiinteä korko.

Suomen Vientiluotto soveltaa OECD:n CIRR-korkoja vientiluottojen rahoituksen ja korontasauksen indikaatioihin, tarjouksiin ja sopimuksiin.

OECD julkaisee CIRR-korot kuukausittain ja ne ovat voimassa kunkin kuukauden 15. päivästä seuraavan kuukauden 14. päivään. Voimassaolevat CIRR-korot löytyvät OECD:n verkkosivuilta.

CIRR-korkojen vaihtoehdot:

  • Hakemuspäivän listakorko (Offer rate) 
  • Kauppasopimuspäivän listakorko +20 bp p.a. (Contract rate)

Korkovaihtoehto valitaan hakemusvaiheessa. Tyypillisesti vientiluottojen korko lukitaan kauppasopimuspäivän (Contract rate) CIRR-korkoon.

Korkovalinta on voimassa 120 päivää, jonka aikana ei voi tehdä vaihtoa hakemuspäivän ja kauppasopimuspäivän listakoron välillä. Mikäli kauppasopimusta ei allekirjoiteta 120 päivänä aikana, hakija voi tehdä uuden korkovalinnan tarjousta uusittaessa.

Pienempiin vientiluottoihin, jotka Suomen Vientiluotto myöntää ilman pankkia, sovelletaan kauppasopimushetken korkoa (Contract rate).

Projektirahoituksen takaisinmaksuehdoissa sovelletaan 12 vuoteen asti normaaleja CIRR-korkoja. Takaisinmaksuehtojen ollessa yli 12 ja enintään 14 vuotta, lisätään kaikkien valuuttojen korkoihin 0,2 %-yksikköä. Uusiutuvan energian ja vesihankkeiden, joiden maksuaika on yli 11 vuotta, CIRR-korot löytyvät OECD:n verkkosivuilta.

Jaa sivu: