Etsi Finnverasta
Edellinen sivu

Laskusaatavatakuu

Takuu suojaa pankkia luottoriskeiltä, kun viejä myy ulkomaankauppaan liittyvät laskusaatavansa pankille.

Viejä tekee ostajan kanssa kirjallisen kauppasopimuksen, jossa sovitaan kaupan ehdoista. Sopimuksen mukaisen toimituksen tehtyään ja saatavan synnyttyä viejä voi myydä toimitukseen kohdistuvat laskusaatavansa pankille. Laskusaatavatakuun avulla viejä voi myöntää ulkomaiselle ostajalle maksuaikaa ja saada itse vientikaupasta rahat kassaan.

Takuu antaa pankille laajan turvan ostajaan ja ostajan maahan liittyvien riskien varalta. Takuu turvaa pankkia myös viejän toimilta, mm. ostajan reklamaatiotilanteiden ja dokumenttiriskien varalta. Ennen takuun myöntämistä pankille Finnvera tutkii myöntämisen edellytykset viejän hakemuksen perusteella ja viejä ja Finnvera sopivat keskenään yhteisistä toimintatavoista.

Takuu soveltuu tyypillisesti jatkuviin toimituksiin tai yksittäiseen kauppaan, jossa on lyhyt maksuaika. EU-valtiontukisääntöjen vuoksi alle kahden vuoden maksuajan vientikauppoihin myönnetään takuita pääsääntöisesti EU- ja muiden läntisten teollisuusmaiden ulkopuolelle. Laskusaatavatakuu voidaan myöntää EU-maihin tai muihin läntisiin teollisuusmaihin alla mainitun poikkeusluvan puitteissa.

Hakemukset

Voit tehdä rahoitushakemuksen turvallisesti ja helposti sähköisessä asiointipalvelussamme. Kirjaudu palveluun Katso-organisaatiotunnisteella.

Vaihtoehtoisesti voit täyttää alla olevan PDF-hakemuslomakkeen, joka tulee toimittaa sähköpostilla Finnveraan.

Asioi sähköisesti
Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot