Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

Yrittäjä, toimita tilinpäätöstiedot PRH:lle – joudutat hakemuksesi ja asioidesi käsittelyä

""
Kun tilinpäätöstiedot on toimitettu PRH:lle, Finnveran ohjelmistorobotti pystyy käsittelemään tilinpäätöksiä prosessin osana nopeasti, mikä edesauttaa hakemusten käsittelyä.

27.04.2020

Finnvera hyödyntää Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) tietoja hakemuskäsittelyssä. Kasvaneen hakemusmäärän käsittelyssä Finnverassa on kiinnitetty huomiota siihen, että osa yrityksistä ei ole toimittanut vanhempiakaan tilinpäätöksiään PRH:lle. Finnvera kehottaakin yrityksiä toimittamaan tilinpäätöstiedot PRH:lle, jotta rahoitus- ja muutoshakemusten käsittely ei hidastuisi. Finnverassa tilinpäätöstietojen käsittelyä tekee koronatilanteessa ohjelmistorobotti Ronja.Kun tiedot on toimitettu PRH:lle, robotti pystyy käsittelemään tilinpäätöksiä prosessin osana nopeasti, mikä edesauttaa hakemusten käsittelyä.

Finnvera seuraa asiakkaidensa taloustilannetta pyytämällä vuosittain tilinpäätöstiedot. Kun viralliset niin sanotut laajat tilinpäätöstiedot on toimitettu PRH:lle, asiakkaan ei tarvitse toimittaa niitä erikseen Finnveraan.

Yrittäjät voivat siis itse jouduttaa hakemustensa käsittelyä pankeissa ja Finnverassa.

– Ajantasaisilla PRH:lle toimitetuilla tilinpäätöksillä on vaikutus myös yrityksen rating-luokitukseen, jota puolestaan käyttävät lähes kaikki rahoittajat, muistuttaa kehityspäällikkö Merja Hautaniemi.

Robotiikan avulla lisää tehokkuutta tilinpäätöstietojen käsittelemiseen

Finnverassa otettiin alkuvuonna 2019 käyttöön ohjelmistorobotti, joka sai nimekseen Ronja. Ronja-robotti hoitaa muun muassa asiakasyritysten tilinpäätöstietojen hakua asiakastietovarannosta. Hakemuskäsittelyn ruuhkien estämiseksi koronatilanteen vuoksi robotti on viritetty tekemään myös tilinpäätöstietojen syöttöä. Kun tiedot on toimitettu PRH:lle, robotti pystyy käsittelemään tilinpäätöksiä prosessin osana nopeasti, mikä edesauttaa hakemusten käsittelyä.

Pienyritysten arvostamaa hakemuskäsittelyn nopeutta olemme saaneet tehostettua koronatilanteessa esimerkiksi yhdistämällä ketterää kehittämistä ja robotiikkaa. 

Maaliskuun alusta Finnverassa on käsitelty jo 10 000 rahoitus- ja muutospäätöstä pk-yrityksille. Hakemuksia on samassa ajassa tullut noin 11 000. Yritys saa rahoituspäätöksen hakemukseensa keskimäärin kahdessa päivässä.

– Pienyritysten arvostamaa hakemuskäsittelyn nopeutta olemme saaneet tehostettua koronatilanteessa esimerkiksi yhdistämällä ketterää kehittämistä ja robotiikkaa. Viimeisimpänä kehitysaihiona voimme nostaa esille prosessin, missä Ronja on otettu mukaan hoitamaan myönnettyjen takauspäätösten voimaantuloilmoitusten käsittelyä, sanoo kehitysjohtaja Minna Kaarto.

Robotti on tehostanut Finnveran toimintaa tietojen syöttämisessä. Pitkän ajan tavoitteena on, että robotti automatisoi suurimman osan Finnveran tilinpäätösanalyyseistä.

Lisää aiheesta:

Tietoa tilinpäätösten ilmoittamisesta PRH:n sivuilla:

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot