Content Section
Uutiset

Yrittäjä, toimita tilinpäätöstiedot PRH:lle – joudutat hakemuksesi ja asioidesi käsittelyä

""
Published date

Finnvera hyödyntää Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) tietoja hakemuskäsittelyssä. Kasvaneen hakemusmäärän käsittelyssä Finnverassa on kiinnitetty huomiota siihen, että osa yrityksistä ei ole toimittanut vanhempiakaan tilinpäätöksiään PRH:lle. Finnvera kehottaakin yrityksiä toimittamaan tilinpäätöstiedot PRH:lle, jotta rahoitus- ja muutoshakemusten käsittely ei hidastuisi. Finnverassa tilinpäätöstietojen käsittelyä tekee koronatilanteessa ohjelmistorobotti Ronja.Kun tiedot on toimitettu PRH:lle, robotti pystyy käsittelemään tilinpäätöksiä prosessin osana nopeasti, mikä edesauttaa hakemusten käsittelyä.

Finnvera seuraa asiakkaidensa taloustilannetta pyytämällä vuosittain tilinpäätöstiedot. Kun viralliset niin sanotut laajat tilinpäätöstiedot on toimitettu PRH:lle, asiakkaan ei tarvitse toimittaa niitä erikseen Finnveraan.

Yrittäjät voivat siis itse jouduttaa hakemustensa käsittelyä pankeissa ja Finnverassa.

– Ajantasaisilla PRH:lle toimitetuilla tilinpäätöksillä on vaikutus myös yrityksen rating-luokitukseen, jota puolestaan käyttävät lähes kaikki rahoittajat, muistuttaa kehityspäällikkö Merja Hautaniemi.

Robotiikan avulla lisää tehokkuutta tilinpäätöstietojen käsittelemiseen

Finnverassa otettiin alkuvuonna 2019 käyttöön ohjelmistorobotti, joka sai nimekseen Ronja. Ronja-robotti hoitaa muun muassa asiakasyritysten tilinpäätöstietojen hakua asiakastietovarannosta. Hakemuskäsittelyn ruuhkien estämiseksi koronatilanteen vuoksi robotti on viritetty tekemään myös tilinpäätöstietojen syöttöä. Kun tiedot on toimitettu PRH:lle, robotti pystyy käsittelemään tilinpäätöksiä prosessin osana nopeasti, mikä edesauttaa hakemusten käsittelyä.

Pienyritysten arvostamaa hakemuskäsittelyn nopeutta olemme saaneet tehostettua koronatilanteessa esimerkiksi yhdistämällä ketterää kehittämistä ja robotiikkaa. 

Maaliskuun alusta Finnverassa on käsitelty jo 10 000 rahoitus- ja muutospäätöstä pk-yrityksille. Hakemuksia on samassa ajassa tullut noin 11 000. Yritys saa rahoituspäätöksen hakemukseensa keskimäärin kahdessa päivässä.

– Pienyritysten arvostamaa hakemuskäsittelyn nopeutta olemme saaneet tehostettua koronatilanteessa esimerkiksi yhdistämällä ketterää kehittämistä ja robotiikkaa. Viimeisimpänä kehitysaihiona voimme nostaa esille prosessin, missä Ronja on otettu mukaan hoitamaan myönnettyjen takauspäätösten voimaantuloilmoitusten käsittelyä, sanoo kehitysjohtaja Minna Kaarto.

Robotti on tehostanut Finnveran toimintaa tietojen syöttämisessä. Pitkän ajan tavoitteena on, että robotti automatisoi suurimman osan Finnveran tilinpäätösanalyyseistä.

Lisää aiheesta

Tietoa tilinpäätösten ilmoittamisesta PRH:n sivuilla

Jaa sivu: