Ansöka om finansiering för nystartade företag

Det är ofta naturligt för ett nystartat företag att ansöka om finansiering hos sin bank. Om företaget inte har alla de säkerheter som banken kräver kan Finnveras begynnelseborgen vara en lösning för att få bankfinansiering.

Tips för företag som inleder finansieringsplaneringen

En bra affärsidé, företagarfärdigheter och noggrann planering är till hjälp för dig som tänker starta och driva ett företag. Dessa är också till hjälp när man ansöker om finansiering för ett nytt företag.

För att du som ny företagare ska kunna förverkliga din idé måste företagets grundläggande faktorer, i synnerhet affärsplanen, vara i skick. Nedan har vi sammanställt tips om finansieringsplanering och ordnande av finansiering för nystartade företag.

Finnveras begynnelseborgen för ett nytt företag

Om banken behöver ytterligare säkerhet för lånet kan banken ansöka om Finnveras begynnelseborgen för din räkning. Begynnelseborgen lämpar sig utmärkt för företag som har verkat i mindre än tre år för att påskynda den inledande fasen i verksamheten.

Om begynnelseborgen av någon anledning inte lämpar sig för finansieringen av ditt företagsprojekt, kan du ansöka om Finnveraborgen som säkerhet för lånet.

Var får jag hjälp när jag vill grunda ett företag

Team Finland-aktörerna kan tillsammans hjälpa dig i frågor som gäller planering och grundande av företagsverksamhet. Lämna en kontaktbegäran så hittar vi de bästa experterna i nätverket Team Finland för ditt behov.

Webbplatsen Suomi.fi och FöretagsFinlands telefontjänst ger råd i frågor om att grunda företag och inleda affärsverksamhet.

När du grundar ett företag är det också bra att boka tid hos en företagsrådgivare vid närmaste nyföretagarcentral eller regionala företagstjänst.

Bekanta dig också med Nyföretagarcentralens guide för nya företagare.

Dela sidan: