Etsi Finnverasta

Pk-takaus

Edellinen sivu

Pk-takaus

Finnveran pk-takaus auttaa yli kolme vuotta toimineita kasvuhakuisia pk-yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi-, käyttöpääoma- ja tuotekehitystarpeisiin.

Pk-takaus on tarkoitettu kasvua tavoitteleville, EU:n pk-määritelmän mukaisille yrityksille, joiden rekisteröinnistä kaupparekisteriin on kulunut yli kolme vuotta. Hakijayrityksen Rating Alfa -luokan pitää olla vähintään A (Suomen Asiakastiedon Rating Alfa -luokituksella) ja henkilöomistuksen osuuden yrityksessä yli 50 %. Yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luottotietojen pitää olla kunnossa.

Testaa yrityksellesi soveltuva rahoitusratkaisu chattibottimme avulla

Tutustu oheisella videolla aloittavien yritysten rahoitukseen tarkoitettuun alkutakaukseen ja kasvuhakuisten pk-yritysten rahoitukseen tarkoitettuun pk-takaukseen.

Hakeminen

Oma pankkisi hakee pk-takausta puolestasi Finnveralta. Sinun tai yrityksesi ei tarvitse olla suoraan yhteydessä Finnveraan.

Ehdot

Finnveran takausosuus on aina 80 %. Takauksen vähimmäismäärä on 10 000 euroa ja yhdelle yritykselle myönnettyjen pk-takausten enimmäismäärä on yhteensä 120 000 euroa. Finnvera ei edellytä hakijalta omarahoitusosuutta.

Taattava luotto

Velkakirjaluotto

Vakuudet

Pk-takaus on vakuudeton.

Toimiala- ja muut rajoitukset

Toimialoina voivat olla muut kuin varsinainen maatilatalous, metsätalous tai rakennusliiketoiminnan perustajaurakointi. Pk-takaus ei sovellu yrityskauppojen, yrityksen omien osakkeiden hankkimisen, toimitila- tai ajoneuvohankintojen eikä viennin rahoittamiseen.

Hinta

Pk-takauksesta perittäviä maksuja ovat takausprovisio sekä toimitusmaksu. Finnvera veloittaa takausprovision 3 kk välein, ja sen suuruus on 3 % p.a. pankin ilmoittamasta takaussaldosta. Toimitusmaksu on 1 % takauksen määrästä.

Pk-takaus sisältää de minimis –tukea, mutta se on mahdollista toissijaisesti hinnoitella tuettomaksi tilanteissa, joissa valtion tukea ei saa syntyä. Tällöin asiakkaalta perittävä takausprovisio on minimissään 3 % p.a.

Pk-takaus perustuu Finnveran ja pankkien väliseen pk-takaus-sopimukseen, mikä mahdollistaa takaushakemuksen nopean käsittelyn Finnverassa. Sopimuksessa ovat mukana Aktia Pankki Oyj, Danske Bank A/S, Suomen sivuliike, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia, Nordea Pankki Oyj, Oma Säästöpankki Oyj, OP-Ryhmä (OP-palvelut Oy), POP Pankkiliitto osk ja Säästöpankkiliitto osk. Täydennämme luetteloa sopimuspankeista, kun uusia pankkiryhmiä liittyy pk-takaus-sopimukseen. Jos pankkisi ei ole liittynyt pk-takauksen käyttäjäksi, voidaan pankin myöntämien lainojen takauksena käyttää Finnveran muita takauksia.

Pk-takaus mahdollistetaan COSMEn ja Euroopan investointiohjelman alaisuudessa perustetun Euroopan Strategisten Investointien rahaston ("ESIR") takauksen avulla. ESIR:n tarkoituksena on avustaa tuotannollisten investointien rahoituksessa ja toteuttamisessa Euroopan Unionissa, ja varmistaa rahoituksen saatavuuden parantumista.

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot