Content Section

Alkutakaus

Harkitsetko rahoituksen hakemista yrityksesi investointeja, käyttöpääomaa tai kehittämistä varten, mutta vakuutesi eivät riitä? Finnveran alkutakaus voi olla ratkaisu rahoituksen saamiseen.

Alkutakaus yrityksen luoton vakuudeksi

Finnveran alkutakaus auttaa uusia pk-yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin kotimaan investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin.

Oma pankkisi hakee alkutakausta puolestasi Finnveralta.

Alkutakaus on tarkoitettu aloittaville, EU:n pk-määritelmän mukaisille yrityksille, joiden rekisteröinnistä kaupparekisteriin on kulunut enintään kolme vuotta ja joiden omistajat ovat luonnollisia henkilöitä. Alkutakaus voidaan myöntää kotimaiselle yhtiölle tai rekisteröidylle toiminimelle, ei kuitenkaan osuuskunnalle tai rekisteröidylle yhdistykselle. 

Alkutakauksen ehdot

Alkutakauksen hakeminen

Ota yhteyttä omaan pankkiisi.

Esitä luottohakemuksesi pankille. Pankki arvioi yrityksesi toimintaedellytykset ja luottokelpoisuuden ennen lainan myöntämistä. 

Oma pankkisi hakee puolestasi Finnveran alkutakausta.

Jos yrityksesi päätyy Finnveran alkutakaukseen, pankki tekee luottopäätöksen ja hakee alkutakausta puolestasi Finnveralta sähköisen asioinnin kautta. Sinun tai yrityksesi ei tarvitse olla suoraan yhteydessä Finnveraan.

Finnvera tekee rahoituspäätöksen ja pankkisi on sinuun yhteydessä.

Käsittelemme pankin tekemän alkutakaus-hakemuksen yleensä kolmen arkipäivän aikana.

Finnvera tekee itsenäisen rahoituspäätöksen pankkisi tekemään hakemukseen ja Finnveran omaan kokonaisarvioon perustuen. Pankkisi on sinuun yhteydessä Finnveran tekemän rahoituspäätöksen jälkeen ja pyytää velallisen ja mahdollisten takaajien allekirjoituksia Finnveran lähettämiin asiakirjoihin. Finnveran takaama luotto on nostettavissa sen jälkeen, kun Finnvera on antanut erillisen voimaantuloilmoituksen pankille.

Yrittäjä Henna Raiski

Yritystarina: Aarreranta toimii omilla ehdoillaan alkutakauksen ansiosta

Finnveran alkutakaus auttoi sosiaali- ja terveysalan konkareita perustamaan oman yrityksen ja keskittymään olennaiseen. Ähtärissä sijaitseva Aarreranta-lastensuojeluyksikkö toimii reilusti omilla kasvoillaan ja ehdoillaan.

Jaa sivu: