Content Section

Pk-takaus

Tavoitteleeko yrityksesi kasvua ja tarvitseeko se rahoitusta kotimaan investointeihin, käyttöpääomaan tai tuotekehitykseen, mutta vakuudet eivät riitä? Finnveran pk-takaus voi olla ratkaisu rahoituksen saamiseen.

Pk-takaus kasvuhakuisen yrityksen lainan vakuudeksi

Finnveran pk-takaus auttaa yli kolme vuotta toimineita pk-yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin kotimaan investointi-, käyttöpääoma- ja tuotekehitystarpeisiin sekä liiketoimintakauppoihin.

Oma pankkisi hakee pk-takausta puolestasi Finnveralta. 

Pk-takaus on tarkoitettu EU:n pk-määritelmän täyttävälle pk-yritykselle, jonka ensirekisteröinnistä kaupparekisteriin on kulunut yli kolme vuotta. Yritys voi olla kotimainen yhtiö tai rekisteröity toiminimi, ei kuitenkaan osuuskunta eikä rekisteröity yhdistys.

Pk-takauksen ehdot

Pk-takauksen hakeminen

Ota yhteyttä omaan pankkiisi.

Esitä luottohakemuksesi pankille. Pankki arvioi yrityksesi toimintaedellytykset, kasvuhakuisuuden ja luottokelpoisuuden ennen lainan myöntämistä.

Oma pankkisi hakee puolestasi Finnveran pk-takausta.

Jos yrityksesi päätyy Finnveran pk-takaukseen, pankki tekee luottopäätöksen ja hakee pk-takausta puolestasi Finnveralta sähköisen asiointipalvelun kautta. Sinun tai yrityksesi ei tarvitse olla suoraan yhteydessä Finnveraan.

Finnvera tekee rahoituspäätöksen ja pankkisi on sinuun yhteydessä.

Finnvera tekee itsenäisen päätöksen pankin hakemukseen ja Finnveran omaan kokonaisarvioon perustuen. Pankkisi on sinuun yhteydessä Finnveran tekemän rahoituspäätöksen jälkeen ja pyytää velallisen allekirjoituksen Finnveran lähettämiin asiakirjoihin. Finnveran takaama luotto on nostettavissa sen jälkeen, kun Finnvera on antanut erillisen voimaantuloilmoituksen pankille.

Kokeile chattibottiamme

Kokeile chattibottiamme ja testaa, sopisiko pk-takaus yrityksesi rahoituksen järjestymiseen.

Ritalasin toimitilat

Yritystarina: Ratkaisukeskeinen Ritalasi löytää asioista valoisat puolet

Tamperelainen lasialan yritys on kasvanut avaimet käteen -taloksi Fennian yrityslainan ja Finnveran pk-takauksen turvin. Vuosien varrella toimitusjohtaja Jorma Nenonen on oppinut, että yrittäjän on jatkuvasti pidettävä silmät auki muutossignaaleille niin kotimaassa kuin rajojen ulkopuolella.

Tutustu yritystarinaan

Jaa sivu: