Content Section

Ympäristötakaus

Ympäristötakauksia voidaan myöntää vakuudeksi luotoille, joita käytetään ympäristönsuojeluinvestointeihin, uusiutuvaan energiaan liittyviin hankkeisiin tai energiatehokkuutta parantaviin hankkeisiin.

Ympäristönsuojelu- ja energiainvestointien lainojen vakuus

Ympäristötakaus soveltuu mm. vesiensuojelu-, ilmansuojelu- ja jätteiden hyödyntämisinvestointeihin sekä uusiutuvan energian hankkeisiin yrityksille, jotka tarvitsevat rahoitusta esimerkiksi tuulivoimalapuistojen, biopolttoainelaitosten tai metsäenergiaa hyödyntävien lämpövoimalaitosten investointeihin. Ympäristötakauksella ei voida kuitenkaan rahoittaa em. käyttötarkoituksiin soveltuvien laitteiden valmistusta. Näihin tarkoituksiin Finnvera voi tarjota muita rahoitustuotteita.

Takausta voidaan käyttää myös energiatehokkuuden parantamiseen tarkoitettuihin hankkeisiin sekä edellä kuvattujen hankkeiden muutos-, korjaus- tai parannustöihin.

Ympäristötakaus on tarkoitettu ensisijaisesti suurille yrityksille koko maassa. Takaus voidaan myöntää myös ulkomailla toteutettavalle, Suomen ympäristön tilaa merkittävästi parantavalle investoinnille.

Ympäristötakauksen ehdot

Ympäristötakauksen hakeminen

Voit hakea ympäristötakausta turvallisesti ja helposti sähköisessä asiointipalvelussamme. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Liiketoimintasuunnitelman ja tulossuunnitelman voit halutessasi tehdä Oma Yritys-Suomi-palvelussa.

T-lomakkeet löytyvät Yritystutkimus ry:n sivuilta (tarvittaessa).

Jaa sivu: