Content Section

Finnvera-laina

Finnvera-laina on tarkoitettu pk-yrityksille kotimaisten rakennus-, kone- ja laiteinvestointien, energia- ja ympäristöhankkeiden, niihin liittyvien käyttöpääomatarpeiden sekä erilaisten omistusjärjestelyjen rahoittamiseen.

Finnvera-laina investointeihin, omistusjärjestelyjen rahoitukseen ja käyttöpääomatarpeeseen

Finnvera-laina (investointi- ja käyttöpääomalaina) on tarkoitettu pk-yrityksille kotimaisten rakennus-, kone- ja laiteinvestointien, energia- ja ympäristöhankkeiden, käyttöpääomatarpeiden sekä erilaisten omistusjärjestelyjen rahoittamiseen.

Yrityksen kannattaa ottaa ensisijaisesti yhteys omaan pankkiinsa kokonaisrahoituksen suunnittelua varten. Usein rahoitustarve voidaan ratkaista myös käyttämällä Finnveran takaustuotteita (alkutakaus, pk-takaus ja Finnvera-takaus).

Millaiselle yritykselle Finnvera-laina sopii

  • Finnvera-laina sopii pienille ja keskisuurille yrityksille.
  • Voidaan myöntää erityisin perustein myös pk-yritystä suuremmille yrityksille.
  • Yritys voi olla toimintaansa vasta aloittava tai jo toimiva yritys.
  • Sopii erityisesti yrityksille, joissa henkilökuntaa on alle 250 henkeä ja liikevaihto enintään 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma enintään 43 miljoonaa euroa.

Lisäksi yrityksen omistustausta ja omistukset muissa yrityksissä voivat vaikuttaa siihen, onko yritys pk-yritys.

Finnvera-lainan ehdot

Finnvera-lainan hakeminen

Ota yhteys omaan pankkiisi kokonaisrahoituksen suunnittelua varten.

Usein yrityksen rahoitustarve voidaan ratkaista myös käyttämällä Finnveran alkutakausta, pk-takausta ja Finnvera-takausta, joten olethan ensimmäiseksi yhteydessä pankkiisi.

Hae Finnvera-lainaa sähköisessä asiointipalvelussamme.

Kirjaudu asiointipalveluumme henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Huomaathan, että rahoitusta hakevan pitää olla nimenkirjoitusoikeuden omaava yrityksen vastuuhenkilö tai perustettavissa yrityksissä yrityksen omistaja. Rahoitushakemuksessa yrityksen yhteyshenkilöksi voidaan kirjata näiden lisäksi myös henkilö, jolle yrityksen kaupparekisteriin rekisteröity vastuuhenkilö on myöntänyt asiointivaltuudet Suomi.fi-valtuuspalvelussa.

Nopeutat hakemuksesi käsittelyä toimittamalla hakemuksen mukana:

  • Liiketoimintasuunnitelman
  • Tulossuunnitelman
  • Toiminnassa olevalta yritykseltä tilinpäätöstiedot liitteineen kolmelta viimeiseltä vuodelta ja kuluvalta tilikaudelta viimeisimmän käytettävissä olevan tiedon

Liiketoimintasuunnitelman ja tulossuunnitelman voit halutessasi tehdä Oma Yritys-Suomi-palvelussa. Tulos- ja rahoitussuunnitelmalomakkeet ovat saatavilla tarvittaessa myös Yritystutkimus ry:n sivuilta.

Olemme sinuun yhteydessä.

Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse noin viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. 

Ennen rahoituspäätöstä teemme yritystutkimuksen, jossa selvitetään hakijan taloudellinen tilanne ja lainan takaisinmaksuedellytykset sekä yrityksen edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Yritystutkimuksessa arvioidaan yrityksen tavoitteita, strategioita, kehittämissuunnitelmia ja markkinatilannetta.

Finnvera tekee rahoituspäätöksen.

Käsittelyaikaan vaikuttavat hankkeen laajuuden lisäksi hakemuksella toimitettujen tietojen kattavuus ja mahdolliset tarvittavat lisätiedot rahoitettavasta hankkeesta.

Lue lisää rahoituksen hakemisesta

Jaa sivu: