Content Section

Joukkovelkakirjarahoitus

Finnveran joukkovelkakirjarahoitus soveltuu yritysten yleisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin, toiminnan laajentamiseen ja kehittämiseen tai rahoitusrakenteen järjestelyyn liittyviin tarpeisiin.

Joukkovelkakirjarahoitus

Joukkovelkakirjarahoituksen ominaisuuksien ja rakenteen vuoksi rahoitusmuoto sopii parhaiten suuriin rahoitustarpeisiin.

Joukkovelkakirjalaina on rahoitusmuoto, jossa joukko lainanantajia tai sijoittajia merkitsee lainaa tarvitsevan yrityksen liikkeeseen laskemaa velkakirjalainaa. Joukkovelkakirjan liikkeeseenlaskun järjestäjänä toimii pankki tai muu taho, joka perii liikkeeseen laskevalta yritykseltä liikkeeseenlaskun järjestämisestä aiheutuvat kustannukset.

Finnvera voi merkitä joukkovelkakirjalainaa sen liikkeeseenlaskusta. Finnvera ei voi ostaa joukkovelkakirjalainoja jälkimarkkinoilta eikä tehdä sijoituksia joukkovelkakirjalainoihin sijoittaviin rahastoihin. Finnveran osuus toteutuneista merkinnöistä voi olla enintään 50 prosenttia. Joukkovelkakirjan liikkeeseen laskevalta yritykseltä ei vaadita omarahoitusosuutta.

Joukkovelkakirjalainan merkintä toteutetaan markkinahintaan. Finnvera tekee hankekäsittelyn yhteydessä normaalin yritystutkimuksen, johon päätös Finnveran osallistumisesta perustuu.

Lisätietoja

Joukkovelkakirjalainoja koskevista hankkeista voi olla yhteydessä pk-rahoituksen kasvu ja kansainvälistyminen -tiimiin tai suuryritykset-yksikköön. Myös asiakaspalvelumme palvelee sinua numerossa 029 460 2580.

Jaa sivu: