Content Section

Ilmasto- ja ympäristölaina

Ilmasto- ja ympäristölainan avulla vauhditat yrityksesi investointeja kohti vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta.

Laina vihreän ja kestävän siirtymän investointeihin

Ilmasto- ja ympäristölaina on tarkoitettu suomalaisille yrityksille, jotka edistävät esimerkiksi uusiutuvien energialähteiden käyttöä, energiatehokkuutta, ympäristön kannalta kestävien materiaalien käyttöä, siirtymistä kiertotalouteen tai vähäpäästöiseen talouteen. 

Lainan tavoitteena on edistää suomalaisten yritysten vihreää ja kestävää siirtymää. Laina on toteutettu yhteistyössä Euroopan investointirahaston kanssa InvestEU-takausohjelman tuella.

Huomaathan, että Finnvera ei ensisijaisesti tavoittele tuotteilla päärahoittajan roolia.

Millaisiin hankkeisiin ilmasto- ja ympäristölaina sopii?

Vihreä siirtymä ja kestävä kehitys huomioidaan lainan myöntämisessä ympäristön, yritysvastuun ja hyvän hallintotavan, eli ESG-kriteerien, tarkastelun kautta. Investoinnit ja edunsaajat arvioidaan hakemusprosessin aikana ja niiden tulee täyttää Finnveran ja Euroopan investointirahaston (EIR) asettamat erityiskriteerit.

Ilmasto- ja ympäristölainan ehdot

Lainan edulliset ehdot ovat mahdollisia Euroopan investointirahaston (EIR) InvestEU -takauksen avulla. Voit saada ilmasto- ja ympäristölainan, jos hankkeesi täyttää erityiset InvestEU-ehdot. Ehtojen allekirjoittaminen on osa sopimuskokonaisuutta.

Tutustu tarkemmin InvestEU-ehtoihin (pdf) 

Näin haet ilmasto- ja ympäristölainaa

Voit hakea ilmasto- ja ympäristölainaa sähköisessä asiointipalvelussamme.

Tutustuthan tarkemmin InvestEU-ehtoihin ennen rahoituksen hakemista. Ehtojen allekirjoittaminen on osa sopimuskokonaisuutta.

InvestEU-ehdot (pdf)

Haluatko keskustella suunnitelmistasi ennen rahoituksen hakemista? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.

EIF:in ja Euroopan komission logot
Jaa sivu: