Content Section

Yrittäjälaina

Yrittäjälaina on yrittäjän henkilökohtainen laina, jota voidaan käyttää osakeyhtiön osakkeiden ostamiseen tai osakeyhtiön osakepääomaan tai sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon tapahtuvaan sijoitukseen.

Yrittäjälaina omistusjärjestelyihin yrityksen osakkaalle

Yrittäjälaina on henkilökohtainen laina yrityksen osakkaalle tai toiminnan jatkajalle. Lainaa voidaan käyttää omistajanvaihdoksiin, omistusjärjestelyihin tai osakeyhtiön uuden osakkaan mukaantulon rahoittamiseen ja se voidaan myöntää useammalle saman yrityksen osakkaalle. 

Yrittäjälaina ei sovellu yrityksen käyttöpääomatarpeen rahoitukseen eikä yrityksen ainoaksi rahoitusmuodoksi.

Yrittäjälainan ehdot

Yrittäjälainan hakeminen

Hae yrittäjälainaa sähköisessä asiointipalvelussamme.

Voit tehdä rahoitushakemuksen sähköisessä asiointipalvelussamme. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Nopeutat hakemuksesi käsittelyä toimittamalla hakemuksen mukana:

  • Liiketoimintasuunnitelman
  • Tulossuunnitelman
  • Toiminnassa olevalta yritykseltä tilinpäätöstiedot liitteineen kolmelta viimeiseltä vuodelta ja kuluvalta tilikaudelta viimeisimmän käytettävissä olevan tiedon
  • Selvityksen yrittäjälainan hakijan varoista ja veloista sekä tuloista ja menoista (pdf). Tiedot voi täydentää myös suoraan hakemukselle sähköisessä asiointipalvelussamme. Huom.! Pdf-lomakkeen täyttö toimii parhaiten Adobe Reader -ohjelmalla.

 Liiketoimintasuunnitelman ja tulossuunnitelman voit halutessasi tehdä Oma Yritys-Suomi-palvelussa.

Olemme sinuun yhteydessä.

Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse noin viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

Ennen rahoituspäätöstä teemme yritystutkimuksen, jossa selvitetään hakijan taloudellinen tilanne ja lainan takaisinmaksuedellytykset sekä yrityksen edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Yritystutkimuksessa arvioidaan yrityksen tavoitteita, strategioita, kehittämissuunnitelmia ja markkinatilannetta.

Finnvera tekee rahoituspäätöksen.

Käsittelyaikaan vaikuttavat hankkeen laajuuden lisäksi hakemuksella toimitettujen tietojen kattavuus ja mahdolliset tarvittavat lisätiedot rahoitettavasta hankkeesta. 

Lue lisää rahoituksen hakemisesta

""

Yritystarina: Yrittäjälaina ratkaisi yrityskaupan

Oululainen Haurun Jäteauto Oy siirtyi kolmannen sukupolven omistukseen, kun Mikko Hauru osti yrityksen yhdessä sisarensa ja kahden perheen ulkopuolisen osakkaan kanssa. Ilman Finnveran yrittäjälainaa sukupolvenvaihdos olisi ollut vaikea viedä päätökseen.

Jaa sivu: