Content Section

Kansainvälistymislaina

Kansainvälistymislaina on tarkoitettu suomalaisen pk-yrityksen ulkomailla tapahtuvan liiketoiminnan rahoittamiseen.

Laina suomalaisten yritysten kansainvälistymishankkeisiin

Rahoituksen kohteena voi olla suomalaisen pk-yrityksen ulkomaille perustettavan tai siellä toimivan tytär- tai osakkuusyrityksen tai toimipaikan investoinnit, kehittäminen tai kasvu. Myös omistusosuuden hankinta, lisäys tai osakepääoman korottaminen ulkomaisessa tytär- tai yhteisyrityksessä voi tulla kysymykseen. Rahoituksen saajalla tulee olla sijoituksen jälkeen vähintään 1/5 ulkomaisen osakkuusyrityksen äänimäärästä.

Kansainvälistymishankkeen tulee merkittävästi edistää yrityksen Suomessa tapahtuvaa toimintaa.

Millaiselle yritykselle kansainvälistymislaina sopii

  • Laina sopii Suomessa toimivalle pk-yritykselle, jonka toimintaa hankkeen on edistettävä. Rahoitus soveltuu tietyin edellytyksin myös pk-yritystä suuremmalle yritykselle.
  • Rahoituksen kohteena olevan ulkomaisen tytär- tai osakkuusyrityksen toiminnan tulee olla ensisijaisesti tuotannollista toimintaa, kokoonpanoa, huolto- tai palvelutoimintaa. Rahoitus ei voi kohdistua suoranaisesti viennin rahoitukseen eli käyttötarkoituksena ei voi olla pelkästään myyntikonttorin perustaminen.
  • Kansainvälistymislainaa voivat hakea yritykset, joissa henkilökuntaa on vähemmän kuin 250 henkeä ja vuosiliikevaihto on enintään 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma on enintään 43 miljoonaa euroa.

Lisäksi yrityksen omistustausta ja omistukset muissa yrityksissä voivat vaikuttaa siihen, onko yritys pk-yritys.

Rahoituspalvelujen kohdentamisessa Finnvera noudattaa Euroopan unionin valtiontukea koskevia toimialarajoituksia.

Kansainvälistymislainan ehdot

Kansainvälistymislainan hakeminen

Hae kansainvälistymislainaa sähköisessä asiointipalvelussamme.

Voit tehdä rahoitushakemuksen turvallisesti ja helposti asiointipalvelussamme. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Huomaathan, että rahoitusta hakevan pitää olla nimenkirjoitusoikeuden omaava yrityksen vastuuhenkilö tai perustettavissa yrityksissä yrityksen omistaja. Rahoitushakemuksessa yrityksen yhteyshenkilöksi voidaan kirjata näiden lisäksi myös henkilö, jolle yrityksen kaupparekisteriin rekisteröity vastuuhenkilö on myöntänyt asiointivaltuudet Suomi.fi-valtuuspalvelussa.

Nopeutat hakemuksesi käsittelyä toimittamalla hakemuksen mukana:

  • Liiketoimintasuunnitelman
  • Tulossuunnitelman
  • Toiminnassa olevalta yritykseltä tilinpäätöstiedot liitteineen kolmelta viimeiseltä vuodelta ja kuluvalta tilikaudelta viimeisimmän käytettävissä olevan tiedon

Liiketoimintasuunnitelman ja tulossuunnitelman voit halutessasi tehdä Oma Yritys-Suomi-palvelussa. Tulos- ja rahoitussuunnitelmalomakkeet ovat saatavilla tarvittaessa myös Yritystutkimusneuvottelukunnan sivuilta.

Olemme sinuun yhteydessä.

Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse noin viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. 

Ennen rahoituspäätöstä teemme yritystutkimuksen, jossa selvitetään hakijan taloudellinen tilanne ja lainan takaisinmaksuedellytykset sekä yrityksen edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Yritystutkimuksessa arvioidaan yrityksen tavoitteita, strategioita, kehittämissuunnitelmia ja markkinatilannetta.

Finnvera tekee rahoituspäätöksen.

Käsittelyaikaan vaikuttavat hankkeen laajuuden lisäksi hakemuksella toimitettujen tietojen kattavuus ja mahdolliset tarvittavat lisätiedot rahoitettavasta hankkeesta.

Jaa sivu: