Content Section
Uutiset

Finnveran takaukset avuksi yritysten pienissä rahoitustarpeissa

Aloittavan yrityksen rahoitukseen ensisijainen tuote on alkutakaus. Yli kolme vuotta toimineen kasvuhakuisen yrityksen pienrahoitus hoituu kätevimmin pktakauksen avulla.
Published date

Finnveran pienrahoitustuotteet, alkutakaus ja pk-takaus, auttavat pk-yrityksiä saamaan pankista rahoitusta pienten investointi-, käyttöpääoma- ja tuotekehitystarpeidensa toteuttamiseen. Näissä tilanteissa yritysten kannattaa aina kääntyä ensisijaisesti oman pankkinsa tai muun rahoituksen tarjoajan puoleen. Pankki hakee alkutakausta ja pk-takausta asiakkaan puolesta Finnveralta. Suuremmissa rahoitustarpeissa tai silloin, kun alkutakaus tai pk-takaus eivät muuten sovellu hankkeen rahoitukseen, yritys voi hakea Finnvera-takausta tai Finnvera-lainaa itse suoraan Finnveralta. Finnvera-lainan vähimmäismäärä on 2.1.2020 lähtien 50 000 euroa.

Aloittavan yrityksen rahoitukseen ensisijainen tuote on alkutakaus. Yli kolme vuotta toimineen kasvuhakuisen yrityksen pienrahoitus hoituu kätevimmin pk-takauksen avulla. Lainan myöntävä pankki tai muu rahoittaja hakee näitä takauksia puolestasi Finnveralta. Jos alkutakaus tai pk-takaus eivät sovellu hankkeesi rahoitukseen, voit itse hakea Finnvera-takausta tai Finnvera-lainaa suoraan Finnveralta. Takausten vähimmäismäärä on 10 000 euroa.

Anna chattibottimme auttaa rahoitustarpeen kartoittamisessa

Katso videolta, miten alku- ja pk-takaus toimivat!

 

Asiakkaalle takaukset ovat helppoja ja nopeita hakea. Alkutakauksessa ja pk-takauksessa pankki hakee takausta puolestasi, ja takauspäätös tulee Finnverasta jopa vuorokaudessa.

Yrityksen tai yrittäjän kannattaa hakea rahoitus ensisijaisesti pankin tai muun rahoittajan kautta. Kun pankki on mukana yrityksen rahoituksessa sen alkutaipaleelta asti, yrityksen mahdollisuudet myös jatkorahoituksen saamiseen myöhemmin yrityksen kasvaessa ovat paremmat. Finnveran takaukset auttavat rahoituksen saamisessa, jos yrityksellä ei ole tarjota rahoittajan edellyttämiä vakuuksia.

Esimerkiksi vakuudettomalla pk-takauksella kasvuhakuinen yritys voi saada pankkilainaa 150 000 euroon saakka, jos rahoituskriteerit täyttyvät.

Lainaa voi hakea vähintään 50 000 euron rahoitustarpeisiin

Finnverasta voi hakea lainaa yrityksen käyttöpääoma- ja investointitarpeisiin, kun rahoitustarve on vähintään 50 000 euroa. Tällöinkin ensisijainen rahoitusmuoto on Finnvera-takaus. Pienemmät rahoitustarpeet pystytään hoitamaan entistä tehokkaammin alkutakauksen ja pk-takauksen avulla.

Finnveralle on asetettu tehtävä täydentää rahoitusmarkkinoita ja kaupallisia rahoittajia. Rahoitusta ja uudenlaisia rahoittajia on monipuolisesti tarjolla. Siksi meidän keinomme pienrahoitukseen on ensisijaisesti takausten myöntäminen.

Kannattaa huomata, että lainan vähimmäismäärän nosto koskee yritykselle myönnettäviä lainoja, ei Finnveran yrittäjälainaa , joka on yrittäjän henkilökohtainen laina esimerkiksi omistajanvaihdostilanteiden tai osakepääoman korotuksen rahoittamiseen.

Lisää aiheesta:

Yrityksen kasvu nielee rahaa – Entos hyödynsi Finnveran uutta pk-takausta tuotekehitykseen

Caccu Oy: Puhtaat jauhot pussissa maailmaa valloittamaan

Rahoituksen ongelmana puuttuvat vakuudet? – testaa auttaisiko Finnveran takaus

Jaa sivu: