Vientitakuut

Turvaamme suomalaisten yritysten kilpailukykyä

Yritykselläsi tulee olle tasavertaiset mahdollisuudet kilpailla kansainvälisillä markkinoilla. Tarjoamme yrityksellesi vientitakuita luottotappioiden varalta ja viennin rahoitukseen. Asiat sujuvat mutkattomasti, kun olet yhteydessä pankkiisi ja meihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa – jopa jo ennen kaupan syntymistä.

Luottoriskitakuu

Luottoriskitakuulla takuunottaja voi vakuuttaa vientikauppansa luottotappioiden varalta.

Vientisaatavatakuu

Vientisaatavatakuu on tarkoitettu lyhyen maksuajan vientiin. Sen avulla viejä voi vakuuttaa ulkomaiselta ostajalta olevat saatavansa luottotappioiden varalta.

Laskusaatavatakuu

Takuu suojaa pankkia luottoriskeiltä, kun viejä myy ulkomaankauppaan liittyvät laskusaatavansa pankille.

Ostajaluottotakuu

Ostajaluottotakuu on vakuus luotonantajalle ulkomaisesta ostajasta, ostajan pankista tai ostajan maasta aiheutuvien luottoriskien varalta.

Vekselitakuu

Vekselitakuu suojaa pankkia luottoriskeiltä vekselirahoituksessa. Takuu mahdollistaa pankkirahoituksen vientikauppaan, jossa luottoasiakirjana on vekseli.

Remburssitakuu

Remburssitakuu suojaa pankkia tämän vahvistamaan vientiremburssiin liittyviltä kaupallisilta ja/tai poliittisilta riskeiltä.

Pankkiriskitakuu

Pankkiriskitakuu suojaa kotimaisen vientiyrityksen pankkia tämän viejälle antamaan, kauppahinnan maksamista turvaavaan pankkitakaukseen liittyviltä riskeiltä.

Investointitakuu

Finnveran investointitakuulla suomalainen sijoittaja voi vakuuttaa ulkomaisen investoinnin poliittisten riskien varalta.

Vastatakuu

Vastatakuulla viejä voi vakuuttaa ulkomaisen ostajan hyväksi annettavia vakuuksia, kuten tarjous-, ennakon-, toimitus- ja vastuuajan takauksia.

Rahoitustakuu

Rahoitustakuu on vakuus viejän saamalle viennin rahoitusluotolle. Se turvaa luotonantajaa luoton takaisinmaksuun liittyviltä riskeiltä.

Raaka-ainetakuu

Raaka-ainetakuu (tuontitakuu) voidaan myöntää sellaisen luoton vakuudeksi, joka on myönnetty ulkomaiselle velalliselle pitkäaikaisen raaka-aineiden toimitussopimuksen yhteydessä.

Jälleenrahoitustakuu

Jälleenrahoitustakuujärjestelyn tarkoituksena on helpottaa Finnveran ostajaluottotakuuta käyttävien pankkien varainhankintaa ja siten lisätä vientiluottorahoituksen lähteitä.