Content Section

Joukkovelkakirjarahoitus

Sisällysluettelo

Joukkovelkakirjarahoitus

Finnveran joukkovelkakirjarahoitus soveltuu yritysten yleisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin, toiminnan laajentamiseen ja kehittämiseen tai rahoitusrakenteen järjestelyyn liittyviin tarpeisiin. Joukkovelkakirjarahoituksen ominaisuuksien ja rakenteen vuoksi rahoitusmuoto sopii parhaiten suuriin rahoitustarpeisiin.

Joukkovelkakirjalaina on rahoitusmuoto, jossa joukko lainanantajia tai sijoittajia merkitsee lainaa tarvitsevan yrityksen liikkeeseen laskemaa velkakirjalainaa. Joukkovelkakirjan liikkeeseenlaskun järjestäjänä toimii pankki tai muu taho, joka perii liikkeeseen laskevalta yritykseltä liikkeeseenlaskun järjesteämisestä aiheutuvat kustannukset.

Finnvera voi merkitä joukkovelkakirjalainaa sen liikkeeseenlaskusta. Finnvera ei voi ostaa joukkovelkakirjalainoja jälkimarkkinoilta eikä tehdä sijoituksia joukkovelkakirjalainoihin sijoittaviin rahastoihin. Finnveran osuus toteutuneista merkinnöistä voi olla enintään 50 prosenttia. Joukkovelkakirjan liikkeeseen laskevalta yritykseltä ei vaadita omarahoitusosuutta.

Joukkovelkakirjalainan merkintä toteutetaan markkinahintaan. Finnvera tekee hankekäsittelyn yhteydessä normaalin yritystutkimuksen, johon päätös Finnveran osallistumisesta perustuu.

Joukkovelkakirjalainoja koskevista hankkeista voi olla yhteydessä pk-rahoituksen kasvu- ja kansainvälistyminen -tiimiin tai suuryritykset-yksikköön.

Puhelinpalvelumme palvelee sinua numerossa 029 460 2580.