Rahoituspäätös

Tältä sivulta löydät tietoa rahoituspäätösten aikatauluista ja rahoituspäätösprosessista.

Miten yritystä arvioidaan rahoituspäätöstä tehdessä

Jos pankki hakee lainansa vakuudeksi Finnveran alkutakausta tai pk-takausta, takauspäätöksemme pohjautuu pankin tekemään arvioon yrityksen luottokelpoisuudesta ja menestymismahdollisuuksista.

Muiden rahoitusratkaisujen osalta Finnvera tekee selvityksen rahoitusta hakevan yrityksen mahdollisuuksista harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa ja toteuttaa suunnitelmansa.

Miten ja milloin saan rahoituspäätöksen

Alkutakaus ja pk-takaus

Käsittelemme alkutakaus- ja pk-takaushakemuksen kolmen pankkipäivän kuluessa, jos taattava luotto on takausehtojemme mukainen. Toimitamme tiedon rahoituspäätöksestä pankille, joka on yhteydessä sinuun. Emme lähetä erillistä rahoitustarjousta sinulle.

Muut rahoitushakemukset

Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta. Rahoitushakemuksesi käsittely riippuu hankkeen laajuudesta. Saat rahoitustarjouksemme hyväksyttäväksi sähköiseen asiointiin tai turvasähköpostilla. Rahoitustarjouksemme sisältää ohjeet tarjouksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Hyväksyttyäsi tarjouksen asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä lainan nostamiseksi tai takauksen voimaan laittamiseksi. Kun rahoitustarjouksemme ehdot ovat täyttyneet ja rahoitusasiakirjat allekirjoitettu, voidaan laina maksaa ilmoittamallesi tilille tai takaus antaa pankin myöntämälle rahoitukselle.

Kielteinen päätös

Jos rahoituspäätös on kielteinen, lähetämme siitä sinulle kirjallisen ilmoituksen perusteluineen sähköiseen asiointiin tai turvasähköpostilla. Lisäksi käymme tarvittaessa yksityiskohdat läpi puhelimitse.

Kysyttävää rahoituksen hakemisesta

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme kaikissa rahoituksen hakemiseen ja rahoitusvaihtoehtoihin liittyvissä kysymyksissä.

Jaa sivu: