Käyttöpääoma

Kun käyttöpääoman tarve kasvaa

Käyttöpääoman tarve voi kasvaa esimerkiksi myyntisaatavien tai varaston kasvun takia. Voimme osallistua käyttöpääoman rahoitukseen lainoin tai takauksin. Rahoituksen suuruudesta riippuen teemme sen yksin tai yhdessä muiden rahoittajien kanssa.

Testaa ja löydä yrityksellesi oikea rahoitusratkaisu

Voisiko pankin puolestasi hakema alkutakaus tai pk-takaus olla ratkaisu rahoituksen järjestymiseen? Vastaa muutamaan chattibottimme esittämään kysymykseen ja löydä oikea ratkaisu yrityksesi rahoitustarpeeseen.

Kasvuyrityksen rahoitussuunnittelu

Kasvavalle yritykselle rahoituksen etukäteissuunnittelu on työkalu riskien arvioimiseen. Kun riskejä voidaan mitata, voidaan niitä myös hallita paremmin.

Rahoituksen hakeminen kasvuun

Kasvuyritykselle on usein luontevinta hakea rahoitusta omasta pankista. Jos yritykseltäsi puuttuu pankin edellyttämiä vakuuksia, Finnveran pk-takaus voi olla ratkaisu pankkirahoituksen järjestymiseen.

Rahoituksen hinta

Finnvera perii tarjoamastaan lainarahoituksesta korkoa (viitekorko + marginaali) ja takauksista takausprovisiota. Näiden lisäksi veloitetaan myönnetystä rahoituksesta toimitusmaksu.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu tapahtuu sopimukseen kirjatun lyhennyssuunnitelman mukaisesti.

Soveltuvat tuotteet

Alkutakaus

Finnveran alkutakaus auttaa uusia pk-yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin. Oma pankkisi hakee alkutakausta puolestasi Finnveralta. Alkutakaus soveltuu myös koronaviruksen aiheuttamiin käyttöpääomatarpeisiin enintään kolme vuotta toimineille yrityksille.

Pk-takaus

Finnveran pk-takaus auttaa yli kolme vuotta toimineita kasvuhakuisia pk-yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi-, käyttöpääoma- ja tuotekehitystarpeisiin. Oma pankkisi hakee pk-takausta puolestasi Finnveralta. Finnveran vastavakuudeton pk-takaus käy nyt poikkeuksellisesti myös koronaviruksen aiheuttamiin käyttöpääomatarpeisiin.

Finnvera-takaus

Finnvera-takaus on tarkoitettu vakuudeksi erilaisiin pk-yritysten kotimaisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin ja/tai käyttöpääomaan sekä liiketoiminta- tai yrityskauppojen vaatimaan rahoitukseen. Se sopii pk-yrityksille sekä erityisin perustein myös suuryrityksille. Finnvera-takauksen avulla voidaan taata myös pk-yritysten koronaviruksesta johtuvia lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita, jos alkutakaus tai pk-takaus eivät sovellu yrityksen tilanteeseen.

Finnvera-laina

Finnvera-laina (Investointi- ja käyttöpääomalaina) on tarkoitettu pk-yrityksille kotimaisten rakennus-, kone- ja laiteinvestointien, energia- ja ympäristöhankkeiden, niihin liittyvien käyttöpääomatarpeiden sekä erilaisten omistusjärjestelyjen rahoittamiseen. HUOM! Neuvottele ensin rahoituksesta pankkisi kanssa. Finnvera voi tällä hetkellä myöntää Finnvera-lainaa vain osana sovittua kokonaisrahoitusta yhdessä muiden rahoittajien kanssa. Jos yrityksesi rahoitustarve liittyy koronatilanteeseen, katso Käyttöpääomalaina koronakriisin aiheuttamiin käyttöpääomatarpeisiin.