Pk-yrityksen vientikauppojen rahoitus

Tee tarjouksestasi kilpailukykyinen, mutta varaudu myös riskeihin

Maksutavat, riskeiltä suojautuminen ja rahoitustarpeet nivoutuvat vientikaupassa yhdeksi kokonaisuudeksi, josta kannattaa keskustella hyvissä ajoin ennen tarjouksen tekemistä sekä oman pankin että Finnveran kanssa.

Viennin maksutavat

Maksutavan valinta on ennen kaikkea riskienhallintaa. Hyvällä etukäteissuunnittelulla voit merkittävästi parantaa kilpailukykyäsi viennissä ja välttyä luottotappioilta.

Riskeiltä suojautuminen

Vientikauppaan liittyy sekä ostajasta itsestään että ostajan pankista ja maasta aiheutuvia luottoriskejä. Riskeiltä suojautumisen merkitys korostuu, mitä räätälöidyimmästä ja merkittävämmästä vientikaupasta on kyse.

Maksuajan rahoittaminen

Maksuajan tarjoaminen voi olla kauppaneuvotteluissa se ratkaiseva tekijä, joka lopulta tuo kaupat kotiin. Kun käytät oikeita rahoitusratkaisuja, tämän ei tarvitse myöskään rasittaa yrityksesi kassaa tai tasetta.

Maaluokitukset

Seuraamme tiiviisti maailman tapahtumia, joilla voi olla vaikutusta yrityksesi liiketoimintaan ja vientikauppojen riskeihin. Tutustu takuutarjontaan karttasovelluksessamme.

Vientikaupan rahoituspaja

Vientikauppa on joukkuepeliä, eikä maailmalle kannata lähteä riskillä ja yksin. Vientikaupan rahoitupajassa yrityksen avainhenkilöt tutustutetaan vientikaupassa käytettäviin rahoitusratkaisuihin ja riskeiltä suojautumisen keinoihin.