Content Section
Valmet

Valmetin kartonkilinjatoimitus on Finnveran ensimmäisiä yritysriskin kattamiseen liittyviä hankkeita Kiinassa

Valmet toimittaa OptiConcept M -ulkopakkauskartongin tuotantolinjan Liansheng Paper Industry (Longhai) Co., Ltd.:lle Kiinaan. Hankkeen onnistunut rahoitusjärjestely parantaa Valmetin mahdollisuuksia tuleviin kauppoihin samalle ostajalle ja on hyvä esimerkki kiinalaisyritysten kasvavasta kiinnostuksesta kansainvälistä rahoitusta kohtaan.
valmetin kartonkilinjatoimitus on finnveran ensimmaisia yritysriskin kattamiseen liittyvia hankkeita kiinassa

Kiinalaiselle ostajayritykselle tarjotun 30 miljoonan euron luoton myöntää saksalainen DZ Bank AG. Luoton myöntämisen ja näin ollen kaupan syntymisen mahdollistaa Finnveran luotolle myöntämä ostajaluottotakuu, joka kattaa 95 % luoton määrästä ja siirtää rahoitukseen liittyvää riskiä pankilta Finnveralle.

Toimitettava kartonkilinjasto on kiinalaisyhtiön kuudes moderni linjasto samalla tehdasalueella Fujianin provinssissa sijaitsevassa Zhangzhoussa. Linjasto helpottaa osaltaan maailmanlaajuista jäteongelmaa, sillä täysin kierrätettävistä materiaaleista valmistetut kuitupohjaiset pakkausmateriaalit korvaavat muovia pakkausmateriaalina ja ovat loppukäytön jälkeen täysin uudelleenkierrätettävissä.

Vientitakuiden kysyntä herännyt kasvuun Kiinassa

Kiina on tärkeä vientimaa suomalaisyrityksille, mutta Finnveran vientitakuita ei ole aiemmin juuri haettu Kiinaan suuntautuviin kauppoihin. Kiinassa on perinteisesti suosittu lyhytaikaista luototusta, ja sitä on ollut helposti saatavilla paikallisilta pankeilta. Vientitakuiden kysyntä on kuitenkin kasvanut viime aikoina, ja samalla myös vastuun kohde on siirtynyt pankkiriskistä yritysriskin suuntaan.

Lue myös: Vientitakuiden kysyntä herännyt Kiinan-kaupassa – Syiden ymmärtäminen voi parantaa vientiyritysten mahdollisuuksia

Viejä: Valmet Technologies Oy
Takuun haltija: DZ BANK AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, Frankfurt am Main
Luotonantaja: DZ BANK AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, Frankfurt am Main
Ostaja ja luotonsaaja: Liansheng Paper Industry (Longhai) Co., Ltd
Vientikauppa/hanke: Kartonkikone
Vientikaupan kohdemaa: Kiina
Luoton määrä: EUR 30 miljoonaa
Luottoaika: 10 vuotta
Hankeluokka: B
Ympäristö- ja sosiaalisia tietoja hankkeesta:
EIA Report for High-grade Cardboard Paper Project of Liansheng Paper Industry (Longhai) Co., Ltd with Annual Production of 0.6 mtpa (PDF)
Käytetyt kansainväliset standardit: IFC Performance Standards sekä soveltuvat EHS Guidelines
Finnveran yhteystieto: environment(at)finnvera.fi
Tiedot julkaistu: 9.10.2019

Jaa sivu: