Content Section
Uutiset

Finnveran webinaarisarjassa puhutaan rahoituksesta ja talouskasvusta

Finnveran Rahoitus & kasvu LIVE webinaarit 7.10., 11.11. ja 3.12. Ilmoittaudu osoitteessa finnvera.fi/rahoitusjakasvu
Published date

Finnvera aloittaa lokakuussa webinaarisarjan, jonka teemana on rahoituksen ja talouskasvun suhde eri näkökulmista. Ensimmäinen Rahoitus & kasvu LIVE: Milloin on kasvun aika? järjestetään keskiviikkona 7.10.2020 kello 9.00.Tiiviitä, noin 4045 minuutin mittaisia keskusteluja vetää Finnveran pääekonomisti Timo Lindholm

Ensimmäisessä Rahoitus & kasvu LIVEssä keskustellaan siitä, miten yrityksillä menee, miten koronan aiheuttamasta kriisistä selvitään ja milloin on lupa odottaa kasvua. Mukana ovat Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter ja Finnveran pk-rahoituksesta vastaava liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä.

Ensimmäisessä Rahoitus & kasvu LIVEssä keskustellaan siitä, miten yrityksillä menee, miten koronan aiheuttamasta kriisistä selvitään ja milloin on lupa odottaa kasvua. Webinaarin aluksi Timo Lindholm esittelee Rahoitus & kasvu -katsauksen, joka käsittelee kotimaan talouden näkymiä ja esittelee Finnveran rahoitusammattilaisten arvioon perustuvan yritysrahoitusmittarin, joka kertoo yritysrahoituksen näkymistä seuraaville 6 kuukaudelle.

– Tuoreiden suhdannemittareiden viestit ovat nyt odotetun synkkiä. Näin oli esimerkiksi hiljattain julkaistussa Pk-yritysbarometrissa. Myös vientiteollisuuden tilauskanta on laskussa. Sekä riskien että rahoituksen vaikuttavuuden näkökulmasta on tärkeää katsoa myös pitkälle. Milloin ja miten Suomen talous yltää todelliseen kasvuun, joka paikkaa koronan aiheuttaman kuopan? Millaiset yritykset pääsevät kriisin yli, millainen merkitys rahoituksella siinä on ja avaako kriisi myös mahdollisuuksia uudistua? Näistä haluamme virittää keskustelua. Tähän tuo uutta tietoa myös oma yritysrahoitusmittarimme, joka luotaa rahoituskysyntää tulevan puolen vuoden ajalta, Lindholm sanoo.

Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Niiden aikana ja jo etukäteen voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja.

Ilmoittaudu 7.10. Rahoitus & kasvu LIVEen täällä: https://webropol.com/s/rahoitusjakasvuLIVE

Keskusteluja voi katsoa myös jälkikäteen tallenteena.

Marraskuun teemana omistajanvaihdokset ja joulukuussa vienti

Webinaarit jatkuvat marraskuussa omistajanvaihdosteemalla. Keskiviikkona 11.11. Lindholmin vieraana ovat LUT-yliopiston yrittäjyyden professori Timo Pihkala ja Finnveran aluepäällikkö Elisa Sipponen. Keskustelussa pohditaan ainakin sitä, mistä johtuu, että usein yrityksestä tulee kasvuyritys omistajanvaihdoksen jälkeen.

Joulukuun teemana on viennin tärkeys Suomen taloudelle. Mitä tarkoittaa, että Suomi on vientivetoinen talous? Mikä merkitys viennin rahoituksella on vientikauppojen kansainväliselle onnistumiselle? Torstaina 3.12. vieraina ovat Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ja Finnveran suuryrityksistä vastaava liiketoimintajohtaja Jussi Haarasilta.

– Webinaarit ovat meille uusi aluevaltaus. On mielenkiintoista päästä haastattelemaan asiantuntijoita, jotka katsovat meille tuttuja asioita eri näkökulmista. Finnvera edustaa valtion yritysrahoittajana rahoitusmarkkinoita täydentävää organisaatiota ja meillä on tuntuma talouden ilmiöihin monella tasolla. Uskon, että nämä keskustelut tuovat esille uutta sekä meistä että vieraistamme. Kannattaa ehdottomasti tulla kuulolle, Lindholm sanoo.

Tutustu materiaaleihin Finnvera.fi:llä

Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarien linkit, materiaalit ja tallenteet kootaan osoitteeseen finnvera.fi/rahoitusjakasvu. Ilmoittautumalla etukäteen webinaareihin voi lähettää kysymyksiä jo ennakolta.

Tervetuloa seuraamaan keskusteluja!