Rahoitus ja kasvu

Miten yritysten kasvunäkymät, investoinnit ja rahoituksen kysyntä kehittyvät? Millaiset odotukset vientiin talouden veturina kohdistuu? Näitä teemoja käsitellään Finnveran Rahoitus & kasvu -katsauksissa ja webinaareissa.

Finnveran Rahoitus & kasvu -katsaus 2/2023

Pk-yritysten investoinnit ovat hyytyneet, yritysten kannattavuus koetuksella

Uudet liiketoiminta-avaukset ja tuotekehityshankkeet ovat harvassa. Odotukset yritysrahoituksen kysynnästä tulevien 6 kuukauden aikana ovat viime syksyn tasolla, selviää Finnveran yritysrahoitusmittarista. Suomalaisten pk-yritysten rahoitusympäristö on myös kiristynyt, mikä ennustaa jopa investointitaantumaa tänä vuonna.

""

Aiemmat Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarit

Suomi elää viennistä - tarvitaanko tehohoitoa?

Suomi on vientiriippuvainen maa, mutta otamme suhdanneiskun viiveellä vastaan. Mitkä ovat Suomen viennin vahvuuksia, joilla voimme pehmentää suhdanteiden vaikutusta talouteen? Rahoitus & kasvu LIVE 14.12.2022. Keskustelemassa tutkimusjohtaja Tero Kuusi ETLAsta, sijoittajasuhdejohtaja Pekka Rouhiainen Valmetilta ja liiketoimintajohtaja Jussi Haarasilta Finnverasta. 

Ilmastonmuutos - uhka ja mahdollisuus

Eurooppaa ravistelee energiakriisi ja irtautuminen Venäjän fossiilisesta energiasta. Toteutuuko vihreä siirtymä pakon edessä tehokkaammin kuin vapaaehtoisesti markkinoiden ohjaamana? Mukana Työeläkeyhtiö Elon pääekonomisti Tiina Helenius, päästöttömiin energiaratkaisuihin keskittyvän Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen ja Finnveran liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä. 

Pandemia, inflaatio, taantuma... Mitä vielä edessä?

Mihin talous on menossa pandemian, inflaation ja taantuman pelon myötä? Millaiset ovat pk-yritysten näkymät? Rahoitus & kasvu LIVE 12.10.2022. Finnveran pääekonomistin Mauri Kotamäen haastattelussa ovat hallituksen puheenjohtaja Outi Luukko Rester Oy:sta, ekonomisti Petri Malinen Suomen Yrittäjistä ja Suomen Ekonomien puheenjohtaja Martin Paasi. 

Lisää aiheesta

Epävarmuus hyydyttämässä investoinnit, yritykset varautuvat talveen – ”Mitä vain voi tapahtua”

Yleisen epävarmuuden lisääntyminen ja kustannusten nousu uhkaa hyydyttää uudet investoinnit lähikuukausina. Monet yritykset varautuvat nyt kassan riittävyyteen ja välttämättömiin kuluihin. Odotukset yritysrahoituksen kysynnästä tulevien 6 kuukauden aikana ovat jopa alempana kuin koronapandemian alkuvaiheessa, selviää Finnveran lokakuun 2022 yritysrahoitusmittarista. 

Maailmantalouden epävarmuuden kovin vaikutus Suomen vientiin vasta edessä

Koska Suomen vienti reagoi viiveellä maailmantalouden liikkeisiin, globaalin epävarmuuden kovin vaikutus kotimaiseen vientiin on vasta edessä. Suomen vuoden 2021 viennin arvolla mitattuna tiputus voisi olla jopa 4‒5 miljardia euroa noin 100 miljardin euron kokonaisviennistä. Kerrannaisvaikutuksineen tiputus olisi vieläkin suurempi.

Jaa sivu: