Rahoitus ja kasvu

Millainen talvi yrityksillä on edessään? Eteneekö vihreä siirtymä, ja millä keinoin? Millaiset odotukset vientiin talouden veturina kohdistuu? Näistä teemoista keskustellaan Finnveran Rahoitus & kasvu LIVE -webinaareissa.

Rahoitus & kasvu LIVE 14.12.2022

Suomi on vientiriippuvainen maa, mutta otamme suhdanneiskun viiveellä vastaan. Mitkä ovat Suomen viennin vahvuuksia, joilla voimme pehmentää suhdanteiden vaikutusta talouteen? Rahoitus & kasvu LIVE: Suomi elää viennistä – tarvitaanko tehohoitoa? keskiviikkona 14.12. kello 9-10.

Keskustelemassa tutkimusjohtaja Tero Kuusi ETLAsta, sijoittajasuhdejohtaja Pekka Rouhiainen Valmetilta ja liiketoimintajohtaja Jussi Haarasilta Finnverasta. Haastattelijana pääekonomistimme Mauri Kotamäki.

Rahoitus & kasvu LIVE 16.11.2022

Eurooppaa ravistelee energiakriisi ja irtautuminen Venäjän fossiilisesta energiasta. Toteutuuko vihreä siirtymä pakon edessä tehokkaammin kuin vapaaehtoisesti markkinoiden ohjaamana? 

Finnveran pääekonomistin Mauri Kotamäen haastattelussa Työeläkeyhtiö Elon pääekonomisti Tiina Helenius, päästöttömiin energiaratkaisuihin keskittyvän Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen ja Finnveran liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä

Rahoitus & kasvu LIVE 12.10.2022

Rahoitus & kasvu LIVEt käynnistyvät keskiviikkona 12.10.2022 kello 910 otsikolla Pandemia, inflaatio, taantuma... Mitä vielä edessä?

Finnveran pääekonomistin Mauri Kotamäen haastattelussa ovat hallituksen puheenjohtaja Outi Luukko Rester Oy:sta, ekonomisti Petri Malinen Suomen Yrittäjistä ja Suomen Ekonomien puheenjohtaja Martin Paasi

Finnveran Rahoitus & kasvu -katsaus 4/2022

Epävarmuus hyydyttämässä investoinnit, yritykset varautuvat talveen – ”Mitä vain voi tapahtua”

Yleisen epävarmuuden lisääntyminen ja kustannusten nousu uhkaa hyydyttää uudet investoinnit lähikuukausina. Monet yritykset varautuvat nyt kassan riittävyyteen ja välttämättömiin kuluihin. Odotukset yritysrahoituksen kysynnästä tulevien 6 kuukauden aikana ovat jopa alempana kuin koronapandemian alkuvaiheessa, selviää Finnveran yritysrahoitusmittarista.

""

Aiemmat Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarit

Luova tuho pelastaa yritykset

Tuottavuuden kasvu edellyttää yrityskentän uudistumista. Avainasemassa on luova tuho. Miten se toimii Suomen taloudessa? Finnveran Rahoitus & kasvu LIVEssä keskiviikkona 8.12.2021 vieraina Työn ja talouden tutkimuksen johtaja Mika Maliranta, alivaltiosihteeri Leena Mörttinen valtiovarainministeriöstä ja Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä

Ilmastonmuutos - uhka ja mahdollisuus

Ilmastonmuutos haastaa hakemaan kestävän kasvun keinoja. Uhka on todellinen, mutta uusilla teknologioilla ja tuotekehityksellä on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Miten yritykset näkevät tämän mahdollisuuden? Finnveran Rahoitus & kasvu LIVEssä keskiviikkona 17.11.2021 vieraina Ilmastorahaston toimitusjohtaja Paula Laine ja Nordean vanhempi ilmastoasiantuntija Matti Kahra.

Ei kasvua ilman rahaa?

Miltä kasvun ja investointien tilanne näyttää Suomessa tuoreiden talousennusteiden valossa, miten investointeja saataisiin Suomeen lisää, miten ja millainen raha edistää kasvuhankkeita parhaiten sekä mikä merkitys kasvulle on osaavan työvoiman saatavuudella? Nämä olivat aiheena Finnveran Rahoitus & kasvu LIVEssä keskiviikkona 13.10.2021. Finnveran pääekonomistin Mauri Kotamäen vieraana pääomasijoittaja Ilkka Kivimäki ja Suomen Pankin ennustepäällikkö Meri Obstbaum.

Lisää aiheesta

Maailmantalouden epävarmuuden kovin vaikutus Suomen vientiin vasta edessä

Koska Suomen vienti reagoi viiveellä maailmantalouden liikkeisiin, globaalin epävarmuuden kovin vaikutus kotimaiseen vientiin on vasta edessä. Suomen vuoden 2021 viennin arvolla mitattuna tiputus voisi olla jopa 4‒5 miljardia euroa noin 100 miljardin euron kokonaisviennistä. Kerrannaisvaikutuksineen tiputus olisi vieläkin suurempi.

Suomen asema investointikohteena ja yritysten toimintaympäristönä on edelleen vakaa

Luottoluokittajien mukaan Suomen tulevaisuuden näkymät ovat vakaat, ja Suomen asema investointikohteena ja yritysten toimintaympäristönä on ennallaan, arvioi Finnveran pääekonomisti Mauri Kotamäki. Tämä kannustaa myös kotimaisia yrityksiä viemään eteenpäin investointejaan ja kehittämään toimintaansa. 

Rahoitus & kasvu -katsaus 2/2022: Suomen talouskasvu notkahtaa prosenttiyksiköllä

Yritysten ykköshuolena sodan suorien vaikutusten sijaan epävarmuus ja inflaatio – komponenttipula jo kasvun esteenä. Komponenttipula on jo kasvun esteenä teollisuudessa, kun kysyntään ei pystytä saatavuusongelmien takia vastaamaan. Odotetun kasvusuhdanteen sijasta Suomen talouskasvu hidastuu tänä vuonna.