Rahoitus ja kasvu

Miten yritysten kasvunäkymät, investoinnit ja rahoituksen kysyntä kehittyvät? Millaiset odotukset vientiin talouden veturina kohdistuu? Näitä teemoja käsitellään Finnveran Rahoitus & kasvu -katsauksissa ja webinaareissa.

Rahoitus & kasvu LIVE: Miksi Suomi jää jälkeen viennissä? ke 13.12.2023

Vientiä jäähdyttää nyt heikko suhdanne, mutta miksi Suomi ei yllä viennissä täyteen mittaansa hyvinä aikoina? Aiheesta keskustellaan Finnveran Rahoitus & kasvu LIVEssä keskiviikkona 13.12. Pääekonomisti Mauri Kotamäen vieraina ovat vanhempi ekonomisti Sanna Kurronen Suomen Pankista, analyytikko Antti Ilvonen Danske Bankista ja pääekonomisti Jukka Appelqvist Keskuskauppakamarista.

Rahoitus & kasvu LIVE: Vihreä siirtymä vastatuulessa? ke 15.11.2023

Vihreän siirtymän investoinnit ovat olleet valonpilkahdus talouden epävarmuudessa. Nujertaako taantuma vihreän kasvun, vai tapahtuuko energiamurros kaikesta huolimatta? Keskustelua Rahoitus & kasvu LIVEssä keskiviikkona 15.11. Pääekonomisti Mauri Kotamäen vieraina toimitusjohtaja Pia Santavirta Tesistä, johtaja Sami Pakarinen EK:sta ja toimitusjohtaja Kari Tuomala Merus Powerista

Rahoitus & kasvu LIVE: Totuus Suomen talouden näkymistä ke 11.10.2023

Romahdus vai valoa tunnelin päässä? Totuus Suomen talouden näkymistä? Rahoitus & kasvu LIVE selvitti aihetta keskiviikkona 11.10. Pääekonomisti Mauri Kotamäen vieraina ennustepäällikkö Päivi Puonti ETLAsta, konkurssiasiamies Terhi Maijala ja varatoimitusjohtaja Pasi Turtio OmaSäästöpankista

Finnveran Rahoitus & kasvu -katsaus 3/2023

Suomen vientiin tulossa miljardien eurojen lovi, kun kohdemaiden talous viilenee

Talouskasvun hidastuminen Suomen tärkeimmissä vientimaissa tietää vaikeuksia Suomen viennille. Suomen viennin kasvu saattaa alentua kohdemaiden heikon talouskehityksen takia noin 4 miljardilla eurolla vuonna 2023 ja 1,5 miljardilla eurolla vuonna 2024, selviää tuoreesta Rahoitus & kasvu -katsauksesta.

Rahtilaivaa lastataan satamassa.

Aiemmat Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarit

Suomi elää viennistä - tarvitaanko tehohoitoa?

Suomi on vientiriippuvainen maa, mutta otamme suhdanneiskun viiveellä vastaan. Mitkä ovat Suomen viennin vahvuuksia, joilla voimme pehmentää suhdanteiden vaikutusta talouteen? Rahoitus & kasvu LIVE 14.12.2022. Keskustelemassa tutkimusjohtaja Tero Kuusi ETLAsta, sijoittajasuhdejohtaja Pekka Rouhiainen Valmetilta ja liiketoimintajohtaja Jussi Haarasilta Finnverasta. 

Ilmastonmuutos - uhka ja mahdollisuus

Eurooppaa ravistelee energiakriisi ja irtautuminen Venäjän fossiilisesta energiasta. Toteutuuko vihreä siirtymä pakon edessä tehokkaammin kuin vapaaehtoisesti markkinoiden ohjaamana? Mukana Työeläkeyhtiö Elon pääekonomisti Tiina Helenius, päästöttömiin energiaratkaisuihin keskittyvän Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen ja Finnveran liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä. 

Pandemia, inflaatio, taantuma... Mitä vielä edessä?

Mihin talous on menossa pandemian, inflaation ja taantuman pelon myötä? Millaiset ovat pk-yritysten näkymät? Rahoitus & kasvu LIVE 12.10.2022. Finnveran pääekonomistin Mauri Kotamäen haastattelussa ovat hallituksen puheenjohtaja Outi Luukko Rester Oy:sta, ekonomisti Petri Malinen Suomen Yrittäjistä ja Suomen Ekonomien puheenjohtaja Martin Paasi. 

Lisää aiheesta

Pk-yritysten investoinnit ovat hyytyneet, yritysten kannattavuus koetuksella

Uudet liiketoiminta-avaukset ja tuotekehityshankkeet ovat harvassa. Odotukset yritysrahoituksen kysynnästä tulevien 6 kuukauden aikana ovat viime syksyn tasolla, selviää Finnveran yritysrahoitusmittarista. Suomalaisten pk-yritysten rahoitusympäristö on myös kiristynyt, mikä ennustaa jopa investointitaantumaa tänä vuonna.

Epävarmuus hyydyttämässä investoinnit, yritykset varautuvat talveen – ”Mitä vain voi tapahtua”

Yleisen epävarmuuden lisääntyminen ja kustannusten nousu uhkaa hyydyttää uudet investoinnit lähikuukausina. Monet yritykset varautuvat nyt kassan riittävyyteen ja välttämättömiin kuluihin. Odotukset yritysrahoituksen kysynnästä tulevien 6 kuukauden aikana ovat jopa alempana kuin koronapandemian alkuvaiheessa, selviää Finnveran lokakuun 2022 yritysrahoitusmittarista. 

Jaa sivu: