Content Section
Uutiset

Finnveran pk-takauksen hinnoittelu uudistuu

""
Published date

Finnveran tavoitteena on kannustaa pk-yrityksiä kasvuun aiempaa edullisemmalla rahoituksella - ja tätä kautta lisätä yritysten investointeja helpottamalla rahoituksen saatavuutta.

Finnveran pk-takausta on myönnetty yli viiden kuukauden ajan, ja syyskuun 2019 lopusta lähtien jo yli 250 kasvuhakuista pk-yritystä on saanut rahoitusta uuden takaustuotteen avulla. Tähänastisten kokemusten myötä Finnveralla on mahdollisuus tarkentaa tuotteen ehtoja hinnoittelun osalta. Mitä paremmassa kunnossa pk-yrityksen talous on, sitä edullisemmin yritys saa Finnveran pk-takauksen.

Pk-takaus on kasvuhakuisille pk-yrityksille tarkoitettu takaus, jonka avulla yritys voi hakea lainaa pankista käyttöpääoma-, investointi- ja tuotekehitystarpeisiin. Pk-takaus on muista Finnveran takauksista poiketen täysin vakuudeton, joten Finnvera ei edellytä sitä hakevalta yritykseltä vastavakuutta.

Tavoitteenamme on kannustaa pk-yrityksiä kasvuun aiempaa edullisemmalla rahoituksella -  ja tätä kautta lisätä yritysten investointeja helpottamalla rahoituksen saatavuutta.

Pk-takaus soveltuu osarahoitukseksi myös suuriin investointihankkeisiin.

Pk-takauksen määrä on aina 80 prosenttia lainan määrästä. Yritykselle myönnettävän pk-takauksen enimmäismäärä on 120 000 euroa. Kokonaisuudessaan lainasumma voi olla siis jopa 150 000 euroa. Pankki hakee pk-takauksen yrityksen puolesta.

Pk-takauksen hinta määräytyy 12.2.2020 alkaen Suomen Asiakastiedon yritykselle antaman Rating Alfa -luokituksen perusteella. Luokissa AAA tai AA+ takausprovisio on 0,95 % p.a. pankin ilmoittamasta takaussaldosta. Luokassa AA oleville yrityksille hinta on 1,75 % p.a., ja luokissa A+ ja A takausprovisio on 3 % p.a.

Vakuudettomuus helpottaa rahoituksen saatavuutta – vakuussuunnittelu osaksi rahoitussuunnittelua

Pk-takausta on tähän mennessä myönnetty hyvin erilaisille toimialoille ja yrityksille, muun muassa ohjelmisto- ja konsulttialan yrityksille, vähittäis- ja tukkukaupan alalle sekä muuhun teollisuuteen ja valmistukseen. Pk-takaus helpottaa rahoituksen saantia erityisesti toimialoilla ja yrityksillä, joilla kiinteitä vakuuksia on vähän.

Kannustamme yrityksiä suunnittelemaan rahoitusta pitkällä tähtäimellä. Vakuudeton pk-takaus antaa joustoa myös tähän, sillä sen ansiosta yritys voi suunnitella, mihin käyttää olemassa olevia vakuuksiaan.

Vakuussuunnittelu on osa yrityksen rahoitussuunnittelua, ja rahoitussuunnitelma on aina tärkeä osa yrityksen kasvusuunnitelmaa.

Lisätietoa pk-takauksesta:

Tutustu pk-takaukseen tuotteena ja sen ehtoihin Finnveran sivuilla.

Tee testi ja löydä oikea rahoitusratkaisu

Jos haluat etsiä yrityksellesi soveltuvaa Finnveran rahoitusratkaisua, vastaa muutamaan chattibottimme esittämään kysymykseen. Vastaustesi perusteella bottimme kertoo, voisiko alkutakaus tai pk-takaus soveltua juuri sinun yrityksesi rahoitukseen.