Content Section
Uutiset

Finnveran pääomasijoitustoiminta siirtyy Tesille

Finnveran Helsinginpääkonttori
Published date

Finnvera Oyj myy koko jäljellä olevan pääomasijoitustoimintansa Tesille. Tänään toteutettu järjestely selkeyttää valtion pääomasijoitustoimintaa ja viimeistelee Finnveran asteittaisen luopumisen pääomasijoitustoiminnasta hallitusti niin, että kohdeyhtiöiden omistajuuden jatkuvuus säilyy. Järjestelyllä varmistetaan myös kohdeyritysten paremmat jatkorahoitusmahdollisuudet.

Kauppa sisältää EAKR-Aloitusrahasto Oy:n koko osakekannan ja 19,71 prosentin osuuden Innovestor Kasvurahasto I Ky:ssä. EAKR-Aloitusrahastossa on siirtohetkellä sijoituksia 23:ssa kohdeyhtiössä.

Järjestelyn taustalla on työ- ja elinkeinoministeriön linjaus, jonka mukaan Finnvera tulee luopumaan pääomasijoitustoiminnastaan. Finnveran vastuulla ollut aikaisen vaiheen pääomasijoitustoiminnan kehittämisvastuu on jo aiemmin siirtynyt Business Finland Venture Capital Oy:lle.

Tesi pyrkii varmistamaan kohdeyhtiöille pitkäjänteiseen arvonluontiin ja aktiiviseen omistajaohjaukseen perustuvan omistajuuden jatkumisen. Finnvera keskittyy rahoitusratkaisuillaan yritysten perustamisen, kasvun, uudistumisen sekä kansainvälistymisen ja viennin mahdollistamiseen.

Lisätietoja

toimitusjohtaja Pauli Heikkilä, Finnvera Oyj, 029 460 2400

toimitusjohtaja Jan Sasse, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy), 040 861 9151

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla 
rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. 
Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,9 miljardia euroa. www.tesi.fi @TesiFII 

Finnvera Oyj
tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Vahvistamme suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vientitakuita. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa. Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen virallinen vientitakuulaitos Export Credit Agency (ECA). www.finnvera.fi

Jaa sivu: