Content Section
Uutiset

Finnvera varautunut myös suurempien yritysten käyttöpääomatarpeisiin

Finnveran Helsinginpääkonttori
Published date

Suuryritykset varautuvat mahdolliseen heikentyneeseen markkinatilanteeseen selvittämällä eri rahoitusvaihtoehtoja. Finnvera on varautunut kysynnän lisääntymiseen ja voi taata koronan aiheuttamissa tilanteissa suuryritysten käyttöpääomatarpeita enintään 100 miljoonaan euroon asti. 

– Tällä hetkellä rahoituksen saatavuus on hyvällä tasolla. Varaudumme siihen, että suurempien yritysten rahoitustarve aktivoituu syksyllä kun yritysten nykyinen tilauskanta on toimitettu ja uusia tilauksia odotellaan. Rahoituksen saatavuus markkinoilta voi vaikeutua ja kysyntä kasvaa. Kehotamme asiakkaita kääntymään ensin pankin puoleen, mutta olemme valmiita osallistumaan takauksella rahoitusjärjestelyihin, sanoo liiketoimintajohtaja Jussi Haarasilta.

Finnveran takaus voi olla enintään 80 prosenttia ja vastuiden kokonaismäärä enintään 100 miljoonaa euroa kuitenkin siten, että Finnverasta ei tule päärahoittajaa. Suuret hankkeet käsitellään tapauskohtaisesti ja ensisijainen rahoituslähde on edelleenkin kaupallinen markkina.