Content Section
Tiedotteet

Finnvera laski liikkeeseen miljardin dollarin joukkovelkakirjalainan

""
Published date

Finnvera laski liikkeeseen 1 miljardin dollarin joukkovelkakirjalainan 18.10.2023. Maaliskuussa 2027 erääntyvä noin 3,5 vuoden pituinen laina on Finnveran toinen ja viimeinen liikkeeseenlasku vuonna 2023. Pitkäaikaisen varainhankinnan määrä vuodelle 2023 on noin 2 miljardia euroa.

Sijoittajia oli yli 40, ja lopullinen merkintämäärä ylitti 1,65 miljardia dollaria. Sijoituksista valtaosa päätyi julkisten sijoittajien ja pankkien salkkuihin, maantieteellisesti Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltioihin. 

”Olemme erittäin tyytyväisiä tämän vuoden toiseen onnistuneeseen liikkeeseenlaskuun vilkkailla dollarimarkkinoilla. On hienoa nähdä, että sijoittajakunta oli laadukas ja sijoittajat luottavat epävarmoina aikoina vahvasti Finnveran luottokelpoisuuteen ja Suomen valtion takaukseen, vaikka markkinoilla oli paljon kilpailevaa tarjontaa samanaikaisesti”, toteaa Finnveran Funding Manager Jarno Kosonen.

Liikkeeseenlaskun järjestäjäpankkeina toimivat Barclays, Credit Agricole CIB, Nomura ja Nordea.

Joukkovelkakirjalaina laskettiin liikkeeseen Finnveran EMTN-lainaohjelman (Euro Medium Term Note) puitteissa. 15 miljardin euron lainaohjelmassa liikkeeseen lasketuilla lainoilla on valtion takaus ja niiden luokitus vastaa Suomen valtion pitkäaikaiselle velalle annettua luokitusta. Moody’sin luokitus Finnveran velkaohjelmalle on Aa1 ja Fitchin AA+.

Finnvera on tehnyt vuoden 2022 alusta lähtien lisäksi lyhytaikaista varainhankintaa 3 miljardin euron ECP-velkaohjelman alla, joka on myös Suomen valtion takaama.

Finnvera käyttää hankkimiaan varoja vientiluottojen rahoitukseen. Varainhankinnan päämääränä on kilpailukykyisen rahoituksen mahdollistaminen suomalaisten vientiyritysten asiakkaille. Ostajarahoituksen järjestäminen ulkomaisille ostajille on usein edellytys vientikaupan syntymiselle. Näin varainhankinta edistää Finnveran rahoitustoiminnan vaikuttavuutta ja mahdollistaa kauppoja suomalaisille vientiyrityksille.

Lisätietoja

Jarno Kosonen
Funding Manager, Finnvera
puh. +358 50 386 1754
 

Jaa sivu: