Content Section
Artikkelit

Pk-takaus on vakuudeton – tätä se tarkoittaa

Pk-takaus on vakuudeton eikä edellytä vastavakuutta Finnveralle. Juttumme kertoo, mitä vakuudettomuus tarkoittaa.

Finnveran pk-takaus on kasvuhakuisille pk-yrityksille tarkoitettu takaus, jonka avulla yritys voi hakea lainaa pankista käyttöpääoma-, investointi- ja tuotekehitystarpeisiin. Pk-takaus on muista Finnveran takauksista poiketen täysin vakuudeton, joten Finnvera ei edellytä sitä hakevalta yritykseltä vastavakuutta eli esimerkiksi henkilökohtaista takausta. Tätä vakuudettomuus tarkoittaa.

Finnveran myöntämä pk-takaus toimii vakuutena pankille tai muulle luotonantajalle, ja siirtää siten rahoituksen riskiä rahoittajalta Finnveralle. Pk-takauksen vakuudettomuuden mahdollistaa Euroopan investointirahaston COSME-ohjelmaan liittyvä vastatakaus, ja näin hyöty välittyy suoraan asiakkaan hyväksi vakuudettomana takaustuotteena.

− Pk-takauksen kohdalla Finnvera ei siis edellytä asiakkaalta Finnveralle annettavaa vastavakuutta. Niinpä pk-takauksen avulla yritys saa 80 prosentille lainan määrästä takauksen, eikä yrityksen tarvitse kiinnittää Finnveralle vakuudeksi omaisuuttaan tai antaa henkilötakausta. Finnvera ei ota koskaan vakuudeksi yrittäjän omaa asuntoa, sanoo tuotepäällikkö Leena Waarna Finnverasta.

Tämä helpottaa merkittävästi rahoituksen saatavuutta, jos yrityksellä ei ole riittäviä vakuuksia. Näin voi olla esimerkiksi palveluita tuottavalla yrityksellä, jonka kiinteän omaisuuden arvo ei ole riittävä vakuudeksi.

Pankki kuitenkin yleensä edellyttää omalle osuudelleen vakuutta. Tästä vakuudesta yrittäjä sopii pankin kanssa rahoitusneuvottelussa.

Pk-takaus on aina 80 prosenttia lainan määrästä

Pk-takaus on tarkoitettu kasvuhakuiselle yritykselle, joka tarvitsee rahoitusta investointeihin, tuotekehitykseen tai käyttöpääomaksi kasvuvaiheessa. Pk-takauksen määrä on aina 80 prosenttia lainan määrästä. Yritykselle myönnettävän pk-takauksen enimmäismäärä on 120 000 euroa. Kokonaisuudessaan lainasumma voi olla siis jopa 150 000 euroa.

Pankki hakee pk-takauksen yrityksen puolesta, mikä tekee prosessista yrityksen kannalta helpon ja parhaimmillaan nopean. Finnverasta pk-takauspäätös voi tulla vuorokaudessa.

Lisätietoa pk-takauksesta:

Tutustu pk-takaukseen tuotteena ja sen ehtoihin Finnveran sivuilla .

Tee testi ja löydä oikea rahoitusratkaisu

Jos haluat etsiä yrityksellesi soveltuvaa Finnveran rahoitusratkaisua, vastaa muutamaan chattibottimme esittämään kysymykseen. Vastaustesi perusteella bottimme kertoo, voisiko alkutakaus tai pk-takaus soveltua juuri sinun yrityksesi rahoitukseen.