Content Section
Boliden

Raaka-ainetakuu varmistaa Bolidenin kuparinsaantia

Finnvera on myöntänyt raaka-ainetakuun 250 miljoonan dollarin suuruiselle luotolle järjestelyyn, joka varmistaa Bolidenin kuparinsaantia tulevina vuosina.
""

Finnvera on myöntänyt raaka-ainetakuun 250 miljoonan dollarin suuruiselle luotolle. Järjestelyyn liittyy Boliden Commercial AB:n solmima ostosopimus vuosittaiselle 75 000 tonnille kuparikonsentraattia kymmenen vuoden sopimusjaksolla. Kuparikonsentraatti prosessoidaan Bolidenin Harjavallan-sulatolla Suomessa.

Mantoverden kuparikaivoksella Chilessä toteutettava laajennusinvestointi pidentää kaivoksen tuotantojaksoa vähintään vuoteen 2041. Laajennusinvestoinnin valmistuttua kaivos tuottaa vuodessa keskimäärin noin 110 000 tonnia kuparia ja noin tonnin kultaa vuosina 2023–2030. Käyttöomaisuusinvestointi on budjetoitu noin 784 miljoonan dollarin suuruiseksi.

Mantoverde Development Project (MVDP) on Atacama:n alueella Chilessa sijaitsevan kuparikaivoksen laajennusinvestointi, jossa rakennetaan kuparikonsentraatin rikastuslaitos ja siihen liittyvää infrastruktuuria mineraaliesiintymän kuparisulfidimalmin prosessoimiseksi. Investointi nostaa Mantoverden kaivoksen tuotantoa, joka on viimeisten 25 vuoden aikana perustunut mineraaliesiintymän kuparioksidimalmin prosessointiin kuparikatodeiksi.

MVDP-laajennushankkeen rahoitukseen liittyy noin 572 miljoonan dollarin luottorahoitus, joka noudattaa ehdoiltaan tavanomaista kaivossektorin projektirahoitusrakennetta ja johon osallistuu joukko johtavia kaivosrahoitussektorilla toimivia kaupallisia pankkeja ja vientiluottolaitoksia.

Kyseessä on Finnveran näkökulmasta A-kategorian hanke, joista tehdään aina vastuulliseen rahoittamiseen liittyvät kattavat ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten arviot. Tyypillisesti arvioinnit koskevat muun muassa hallintoa, työntekijöiden oloja ja oikeuksia, päästöjä, maanhankintaa sekä vaikutuksia ympäröiviin yhteisöihin sekä vaikutuksia luonnon monimuotoisuuteen. Hankkeen on täytettävä paikallisen lain vaatimukset ja niitä verrataan myös kansainvälisiin standardeihin.

Mantoverden kaivoksen ympäristö- ja sosiaalisia vaikutuksia on kuvattu tässä dokumentissa: ”The Executive Summary, Mantoverde Development Project EIS, Atacama Region, Chile January 2017, ERM Chile S.A. (PDF)" 

Tuoja: Boliden Commercial AB, Ruotsi
Takuun haltija: Natixis, Ranska
Luotonantajat:
Natixis, BNP Paribas Fortis SA/NV, ING Bank NV, MUFG Bank Ltd. and Société Générale
Luotonsaaja: Mantoverde S.A., Chile

Hanke ja hankkeen sijainti: Mantoverde Sulfide Development kuparikaivos projekti noin 50 km kaakkoon Chañaralin kaupungista Chañaralin provinssissa Chilessä
Tuontikaupan kohdemaa: Chile
Luottojen yhteenlaskettu määrä: 520 miljoonaa dollaria
Takuunalaisen luoton määrä: 250 miljoonaa dollaria
Takuukate: 90%/90%
Luottoaika: 12 vuotta
Hankeluokka: Kategoria A
Ympäristö- ja sosiaalisia tietoja A-ympäristöluokan hankkeesta: Perustietoja ja ympäristötietoja on julkaistu vähintään 30 päivää ennen takuusopimuksen allekirjoitusta.
MVDP EIS Executive Summary (pdf)” Julkaisupäivä: 7.10.2020.
Käytetyt kansainväliset standardit: IFC Performance Standards sekä soveltuvat EHS Guidelines
Finnveran yhteystieto: environment(at)finnvera.fi
Tiedot julkaistu: 3.3.2021

Jaa sivu: