Nokia Solutions and Networks Oy

Nokia toimittaa televerkkoja Argentiinaan – rahoituksella tärkeä rooli kaupan syntymisessä

Suomalainen Nokia Solutions and Networks Oy toimittaa televerkkolaitteita ja niihin liittyviä palveluita suurelle argentiinalaiselle matkapuhelinoperaattorille. Ostajana on Argentiinassa ja Paraguayssa toimiva matkapuhelinoperaattori Telecom Argentina. Yhtiö on yksi Argentiinan isoimpia yksityisen sektorin yrityksiä. Nokian toimittamien 3G- ja LTE-televerkkojen ansiosta Argentiinan tietoliikenneyhteydet sekä kuluttaja- että yrityssektorilla laajenevat ja paranevat.
nokia toimittaa televerkkoja argentiinaan rahoituksella tarkea rooli kaupan syntymisessa

Kauppa on Nokialle merkittävä Latinalaisessa Amerikassa. Andreas Stadelmann, Head of Regional Treasury and Structured Finance, Nokia LAT sanoo: “Tämä on hieno saavutus nyt lähes kolme vuotta sen jälkeen, kun vierailimme ensimmäistä kertaa Telecom Argentinassa Finnveran kanssa. Argentiina on tärkeä Latinalaisen Amerikan -markkina Nokialle, ja olemme iloisia voidessamme tukea asiakastamme heidän kasvumatkallaan. Uskomme vahvasti, että Finnveran räätälöity rahoitusratkaisu teki Nokialta ostamisen asiakkaamme kannalta entistäkin houkuttelevammaksi.”

Rahoituksen järjestää Finnveran tytäryhtiö Suomen Vientiluotto Oy, ja Finnvera myöntää rahoitukselle ostajaluottotakuun. Luoton määrä on 96 miljoonaa dollaria, josta Finnveran takauksen osuus on 95 prosenttia.

Viejä: Nokia Corporation ja/tai sen tytäryhtiöt
Takuun haltija: JPMorgan Chase Bank, N.A. London Branch
Luotonantaja: Suomen Vientiluotto Oy
Järjestäjä: Banco Santander, S.A. ja JPMorgan Chase Bank, N.A., London Branch
Ostaja: Telecom Argentina S.A.
Ostajan maa: Argentiina
Vientikauppa/hanke: telekommunikaatiolaitteita ja -palveluja
Taattu määrä: USD 96 miljoonaa
Luottoaika: 7 vuotta
Hankeluokka: C
Tiedot julkaistu: 13.6.2019