Content Section
Nokia Corporation ja/tai sen tytäryhtiöt

Nokia toimittaa telekommunikaatiolaitteita ja -palveluja Turkkiin


Turk Telekom on sekä Nokian että Finnveran pitkäaikainen asiakas. Nokia on toimittanut Turkkiin sekä mobiili- että kiinteän verkon laitteita. Tämänkertaisen rahoituksen koko on 140 miljoonaa euroa ja luoton takaisinmaksuaika 8,5 vuotta. Rahoituksen järjestävä pankki ja Finnveran myöntämän vientitakuun edunsaaja on BNP Paribas.
nokia toimittaa telekommunikaatiolaitteita ja palveluja turkkiin

Turkki on suomalaisten yhtiöiden perinteinen vientimarkkina. Maiden välinen kauppa on ollut Suomelle selvästi ylijäämäistä, mutta tuonti Turkista on ollut kasvussa. Suomen vienti Turkkiin on parina viime vuotena ollut yli 700 miljoonaa euroa vuodessa.

Turkki on Finnveran 15 suurimman vientitakuuvastuumaan joukossa. Finnvera ottaa vientitakuidensa myöntämistä harkitessaan huomioon Turkin taloudellisen ja poliittisen tilan kehityksen sekä mahdolliset muutokset turkkilaisten yritysten ja pankkien toimintaympäristössä.

Turkin talouden näkymät

Vuonna 2018 Turkin negatiivinen talouskasvu, selvästi heikentynyt liira sekä nopeutunut inflaatio vaikuttivat turkkilaisten yhtiöiden investointipäätöksiin ja siten myös suomalaisten yritysten vientikauppoihin. Suomen ja Turkin välisen viennin supistuminen on jatkunut tammi-elokuussa 2019, mutta tuonti Turkista kasvoi edelleen ehkä edullisemman liiran vauhdittamana.

Turkin talous osoitti hienoisia merkkejä kasvusta ja hidastuvasta inflaatiosta alkusyksystä 2019. Rahoituksen järjestyminen turkkilaisille asiakasyrityksille voi kuitenkin olla haasteellista.

Viejä: Nokia Corporation ja/tai sen tytäryhtiöt
Takuun haltija: BNP Paribas Fortis SA / NV
Luotonantaja: BNP Paribas Fortis SA / NV
Järjestäjä: BNP Paribas Fortis SA / NV
Ostaja: Turk Telekomunikasyon A.S.
Ostajan maa: Turkki
Vientikauppa/hanke: telekommunikaatiolaitteita ja –palveluja
Taattu määrä: EUR 140 miljoonaa
Luottoaika: 8,5 vuotta
Hankeluokka: C
Tiedot julkaistu: 4.12.2019

Jaa sivu: