Content Section
Konecranes

Konecranes toimittaa 18 nosturia kolmeen eurooppalaiseen satamaan

Konecranes toimittaa 18 RTG-nosturia automaatiojärjestelmineen kolmeen eri satamaan. Finnvera myönsi 26 miljoonan euron ostajaluottotakuun.
""

Konecranes toimittaa 18 RTG-nosturia automaatiojärjestelmineen kolmeen eri satamaan. Gävlen satamaan Ruotsissa, Lissabonin Liscontin satamaan ja Leixoesin satamaan lähellä Portoa Portugalissa tulee kuhunkin kuusi nosturia. Satamia on laajennettu ja uudistettu, ja niiden kapasiteetti on kasvanut. Kumipyörillä liikkuvia RTG-nostureita käytetään satamakonttien siirtämiseen konttiterminaaleissa.

Finnvera myönsi 26 miljoonan euron ostajaluottotakuun 95 prosentin takuuosuudella Yilport Holdings A.S.:lle, joka on ostajakonsernin emoyhtiö. Luoton takaisinmaksuaika on 8,5 vuotta.

Ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset ja riskit arvioitiin olevan keskitasolla investoinneissa, joihin toimitukset liittyvät. Ympäristöluvat ja lakisääteisten ympäristövaikutusten arviointimenettelyjen saaminen päätökseen tarkistettiin, mutta laajaa arviointia ei Finnverassa tehty, koska kyseessä ovat toimitukset EU-maihin.

Takuunhaltija: ING Bank N.V. 
Järjestäjä: ING Bank N.V.
Viejä: Konecranes Finland Corporation
Lainanantaja: ING Bank N.V.
Luotonsaaja: Yilport Holdings A.S.
Ostaja: YILPORT Gävle AB; TCL – Terminal de Contentores de Leixoes S.A. ja Liscont - Operadores de Contentores S.A., luotonsaajan tytäryhtiöt
Takaaja: Yapi Ve Kredi Bankasi A.S.
Tuote: 18 kumipyöräsatamanosturia automaatiojärjestelmineen
Kohdemaat: 3 sijaintia, yksi Ruotsissa, kaksi Portugalissa
Luoton määrä: noin 26,2 miljoonaa euroa
Luottoaika: 8,5 vuotta
Finnveran takaaman luoton määrä: noin 26,2 miljoonaa euroa
Takuukate: 95 %
Ympäristö- ja sosiaalisten riskien luokka: B
Tiedot julkaistu: 11.6.2021

Jaa sivu: