Content Section
Finnlines

Finnveralta alustakaus kahdelle Finnlinesin alustilaukselle

Uudet matkustaja-rahtilaivat tulevat liikennöimään Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välille.
Finnlines Finnsirius.

Finnvera on myöntänyt kaksi alustakausta Finnlines-varustamolle, joka on tilannut kaksi uutta alusta liikennöimään Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välille. Finnsirius ja Finncanopus -alukset luovutetaan varustamolle vuonna 2023, Finnsirius ensimmäisenä heinäkuussa. Taattujen luottojen määrät ovat 75 miljoonaa euroa ja luottoaika 10 vuotta. Finnveran takausosuus on 80 prosenttia.

Uudet alukset ovat ropax-aluksia, mikä tarkoittaa matkustaja-rahtilaivan yhdistelmää. Alukset ovat 235-metriä pitkiä, ja aluksissa on tilaa noin 300 rekalle, 200 autolle ja 1 100 matkustajalle. Alukset tulevat Suomen lipun alle ja tulevat toimimaan Suomen ulkomaankaupan tavara- ja matkustajaliikenteessä. Suomen tavaraviennistä noin 90 prosenttia ja tavaratuonnista noin 80 prosenttia kuljetetaan meriteitse. Finnlines on suomalainen varustamo ja yksi johtavista rahti- ja matkustajaliikennevarustamoista Itämerellä, Pohjanmerellä ja Biskajanlahdella. Finnlinesin reittiverkostot tarjoavat Suomen vientiteollisuudelle väylän Euroopan markkinoille, mikä on huoltovarmuuden kannalta tärkeää.

Finnlinesin omistamista 24 aluksesta 19 purjehtii Suomen lipun alla, kolme Ruotsin lipun alla ja kaksi on ulosrahdattuna. Konsernin työntekijöistä noin 70 prosenttia asuu Suomessa ja varustamo on merkittävä merenkulkualan työllistäjä kotimaassa. Finnlines on italialaisen Grimaldi-varustamon omistama.

Alukset valmistetaan kiinalaisella telakalla Weihaissa. Ympäristönäkökulma, energia- ja ekotehokkuus on huomioitu uusissa ropax-aluksissa laajasti. Alukset käyttävät maasähköä satamassa ollessaan, mikä mahdollistaa päästöttömän satamakäynnin. Samalla melu satamassaolon aikana vähenee. Hybridiratkaisu vähentää polttoaineen kulutusta ja erilaisilla teknisillä ratkaisuilla säästetään energiaa ja vähennetään päästöjä.  

Finnsirius

Takuusopimuksen allekirjoituspäivä: 06/2022
Takuunhaltija ja luotonantaja: Raiffeisen Bank International AG.
Ostaja ja luotonsaaja: Finnlines Oyj.
Rakentaja: China Merchants Jinling Shipyard (Weihai) Co. Ltd.
Kaupan kohde: Sopimus ympäristön kannalta kestävän matkustaja-rahtialuksen eli Ropax-aluksen (jääluokka 1A Super) ”Finnsirius" rakentamisesta solmittu 12/2019
Luovutus: Arvioitu aika 07/2023
Luoton määrä: 75 miljoonaa euroa
Luottoaika: 10 vuotta
Takuukate: 80 %

Finncanopus

Takuusopimuksen allekirjoituspäivä: 05/2022
Takuunhaltija ja luotonantaja: Société Générale, Frankfurtin sivuliike.
Ostaja ja luotonsaaja: Finnlines Oyj.
Rakentaja: China Merchants Jinling Shipyard (Weihai) Co. Ltd.
Kaupan kohde: Sopimus ympäristön kannalta kestävän matkustaja-rahtialuksen eli Ropax-aluksen (jääluokka 1A Super) ”Finncanopus" rakentamisesta solmittu 12/2019
Luovutus: Arvioitu aika 10/2023
Luoton määrä: 75 miljoonaa euroa
Luottoaika: 10 vuotta
Takuukate: 80 %

Jaa sivu: