Content Section
Metso

Finnvera myöntää vientitakuun Metson toimituksille Turkkiin

Finnvera on myöntänyt ostajaluottotakuun vientiluotolle, jolla rahoitetaan Metson toimituksia turkkilaiselle Hekimhan Mining -yhtiölle.
""

Finnvera on myöntänyt ostajaluottotakuun vientiluotolle, jolla rahoitetaan Metson toimituksia turkkilaiselle Hekimhan Mining -yhtiölle. Vientiluoton on järjestänyt ja myöntänyt saksalainen Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba), ja luoton määrä on noin 23 miljoonaa  euroa.

Metso toimittaa Hekimhan Miningille kalsinointilaitoksen yhtiön Devecin rautamalmikaivokseen Turkkiin. Aiemmin Metso on vastannut Hekimhan Miningin ensimmäisen kalsinointilaitoksen modernisoinnista, ja tämä laitos aloitti tuotannon vuonna 2020. Kalsinointiprosessi parantaa kaivoksen tuottaman rautamalmin laatua. Vientiluotto täydentää luotonsaajan muuta pitkäaikaista rahoitusta.

Hekimhan Mining on osa turkkilaista Kologlu Holding -konsernia, joka aloitti liiketoimintansa vuonna 1976. Konsernin omistaa perustajaperhe.

Viejä: Metso USA Inc., Yhdysvallat.
Takuunottaja: Helaba (Landesbank Hessen-Thüringen), Saksa. 
Luotonantaja: Helaba (Landesbank Hessen-Thüringen) , Saksa.
Ostaja ja luotonsaaja: Hekimhan Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Turkki.
Takaajat: Koloğlu Holding A.Ş., Türkiye ja Kolin Inşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Turkki.
Projekti ja projektin sijainti: Toinen sideriittimalmin kalsinointilaitos Devecin rautamalmikaivoksessa Turkissa. 
Vientikauppa: Laitteita ja palveluita kalsinointilaitokseen.
Luoton määrä: noin EUR 23 miljoonaa.
Takuukate: 95 % kate poliittisille ja kaupallisille riskeille.
Luottoaika: 9 vuotta.
ES-riski kategoria: A.
Käytetyt kansainväliset standardit: IFC Performance Standards 1-8 sekä soveltuvat Environmental, health and social guidelines (EHS General Guidelines, EHS Guidelines for Mining).
Ympäristö- ja sosiaalisia tietoja A-ympäristöluokan hankkeesta: Finnveran ES-riskiluokituksen ja OECD:n Common Approaches -sopimuksen mukaan kauppa on luokiteltu riskikategorian A hankkeeksi. Hankkeelle tehtiin Environmental and Social Due Diligence (ESDD) -arviointi. Tärkeimmät tunnistetut riskit ovat pölypäästöt ja nykyisen kaivosalueen osalta olemassa olevan avolouhintatoiminnan pysyvät vaikutukset ympäristöön. ESAP-riskien hallintaa varten on kehitetty Environmental and Social Action Plan (ESAP) ja toimenpiteet on arvioitu hankkeeseen sopiviksi. ESAPin käyttöönoton jälkeen projekti noudattaa Finnveran ES-politiikkaa.
Finnveran yhteystieto: [email protected]
Takuusopimuksen allekirjoituspäivä: 25.10.2023
Tiedot julkaistu: 5.2.2024

Jaa sivu: