Content Section

Ravintola Grön

Grönin perustajan arkeen kuuluu nopeita käänteitä ja palautumista

Ravintoloitsija Lauri Kähkösen päivät ovat harvoin samanlaisia, mutta sitä useammin hektisiä. Suositun Grön-ravintolan yhdessä Toni Kostianin kanssa perustanut Kähkönen tekee arjessaan monia päätöksiä, sillä hän on mukana myös Helsingin Karhupuistossa sijaitsevassa Way-ravintolassa ja osakkaana viinejä maahantuovassa Let Me Winessa.
Ravintoloitsija Lauri Kähkönen

Tältä ravintoloitsijan päivä näytti yhtenä elokuun arkipäivänä.

6.30

Keitän kahvit ja syön aamupalaa. Luen samalla Kauppa­lehden, jossa on juttua itseohjautumisesta ja johtajuudesta. Varaan joka aamu tunnin lehden lukemiseen ja kahvinjuontiin, vaikka olisi kuinka aikainen herätys. Rakastan kiireettömiä aamuja ja yritän pitää rutii­nista kiinni.

8.00

Saavun Way Bakery & Wine Bariin moikkaamaan aamuvuorolaisia ja pitämään pikapalaveria ravintolapäällikön kanssa. Edellisenä päivänä ei ole syntynyt hävikkiä, kuten ei päivinä sitä ennenkään. Olemme tästä hurjan ylpeitä.

8.30

Sukkuloin kulman takana sijaitsevalle toimistolle. Siellä hoidamme kaikkien yritystemme asioita. Käyn läpi mailit ja somekanavat. Täytän Flow-festivaalin palautekyselyn ja ilmoitan Wayn ja Grönin ajokilometrit, jotta he voivat laskea hiilijalanjälkemme.

9.15

Pidän työhaastattelun. Tarvitsemme Wayhin uuden baristan ja sovimme koevuoron seuraavalle päivälle. Kandidaatti vaikuttaa mielestäni hyvältä tyypiltä, mikä haettavassa roolissa on tärkeä juttu.

9.30

Päiväpalaveri Wayn toisen omistajan Lauri Pipisen kanssa. Keskustelemme Karhupuiston lippakiskasta, jossa meillä oli kesän ajan jäätelö- ja viinibaari. Saimme kiskan kesäkuussa ja kunnostimme sitä Museoviraston siunauksella. Kioskiparka oli päässyt pahasti rapistumaan ja kaipaa kovasti kattoremonttia ensi keväänä.

10.30

Pidämme Let Me Wine -yhtiön palaveria. Päivitämme somea ja puhumme samppanjasta. Tutustuimme Wienin viinimessuilla samppanjaan, jota päätämme tilata Way-ravintolaan. Myös Grönin suosikkisamppanjaa täytyy tilata lisää, jotta se riittää loppuvuodelle. Näitä viinejä ei muualta saakaan.

Edellisenä päivänä ei ole syntynyt hävikkiä, kuten ei päivinä sitä ennenkään. Olemme tästä hurjan ylpeitä.

11.30

Pidämme lounaspalaveria Teurastamolla, Palema-ravintolassa, yhtiökumppaneidemme Toni Ferin ja Lauri Pipisen kanssa. Samalla piipahdan tukussa hakemassa arkea helpottavia asioita ravintolaamme.

13.00

Tapaan terapeuttini. Keskustelemme johtamisesta, henkisestä jaksamisesta ja omista asioistani. On mahtavaa, että olen terapian avulla oppinut hallitsemaan arkeani ja vetämään rajat kiireisen työn ja vapaa-ajan välille.

14.00

Palaan takaisin toimistolle, jolloin pistän työvaatteet Samujilta tilaukseen. Suunnittelen seinien maalaamista ja valokuvaustuokioita. Hoidan muutaman muun juoksevan asian.

15.30

Pidämme viinitastingiä Kallion Harju8-ravintolan Jannelle ja Matthew'lle. Lisäksi olemme saaneet romanialaiselta tuottajalta näytepulloja, joita maistelemme. Ne eivät valitettavasti ole mistään kotoisin. Maistamme samalla ystävän tekemät kombuchat, sillä etsimme Gröniin uutta alkoholitonta alkudrinkkiä. Kombuchalle peukku!

16.00

Moikkaan ja vaihdan kuulumiset iltavuoron henkilökunnan, sommelierin ja keittiömestarin kanssa. Lähden päivän päätteeksi kotiin.

Illalla käyn tyttöystävän kanssa Sikke’sissä syömässä. Ravintolassa on aivan loistava fiilis ja superhyvä safka. Kyllä kelpaa!

 

Jaa sivu: