Content Section

Evoke Oy

Korona sai piirtämään uudet suuntaviivat

Vuonna 2014 perustettu Evoke Oy kehittää luonnollisia välipala- ja urheilutuotteita. Keväällä uutuustuoteprojektit menivät jäihin. Toimitusjohtaja Mikko Lähdetie raottaa meille tyypillistä päiväänsä.
Evoke Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lähdetie

6.15

Herään ennen muuta perhettä. Keitän kahvin, aamupuuron ja kananmunat. Muut heräävät yleensä ennen kello seitsemää, kukin omaan tahtiinsa. Yleensä aamupalan valmistamisen yhteydessä tyhjennän tiskikoneen ja käyn nopeasti suihkussa. Kahtena aamuna viikosta käyn kunto­salilla. Tänään on toinen niistä aamuista, joten nyt käyn suihkussa kuntosalin jälkeen.

9.30

Saavun toimistolle. Meitä on toimistolla paikalla nyt kokonaista kaksi henkilöä, minä ja Sara. Meillä Evokella tehdään paljon etätöitä, tehtiin jo ennen koronapandemiaa. Hyväksyn saapuneita ostolas­kuja, vastaan sähköposteihin, soitan muutaman puhelun ja valmistaudun tulevaan palaveriin.

11.00

Aloitamme Saran kanssa palaverin tulevan vuo­den budjeteista ja mahdollisista tuoteuutuuksista. Keväällä laitoimme jäihin kaikki uutuustuote­projektit. Huhti–toukokuu olivat meille hyvin poik­keukselliset kuukaudet. Myynti vaihteli voimak­kaasti viikosta toiseen. Uutuustuotteiden sijaan teimme keväällä päätöksiä; mitä emme aio enää jatkossa tehdä, mihin tuotteisiin ja toimintoihin aiomme todella keskittyä. Monet aiemmin tehdyt päätökset päätettiin toteuttaa nopeammin, ja teimme useita uusia päätöksiä.

12.00

Lounas Evoken Helsingin­-toimiston läheisessä Krog16-­ravintolassa. Lounas on aina hyvä, myös tällä kertaa. Nyt ei ole tavallista salaattibuffetia, vaan alkusalaatti tarjoillaan pääruoan yhteydessä suoraan pöytään. Ihmisiä on ravintolassa vähem­män kuin edellisellä viikolla.

12.45

Jatkamme palaveria. Tykkään nykyään piirtää fläppitaululle, vaikka sinne ei synny mitään järkevää. Budjetit ja toimenpiteet tulevalle vuodelle olemassa oleville ja jäljelle jääville tuotteille ovat selkeitä ja piirtyvät fläppitaululle nopeasti. Tuotteista osan kohdalla jatkamme niin kuin tähänkin asti (”Se mikä ei ole rikki, ei sitä myöskään kannata korjata”).

Olemme keväästä asti karsineet turhia tuotteita ja keskittyneet paremmin kiertäviin tuotteisiin.

Osalle tuotteista ja brändeistä joudumme miettimään toimenpiteitä syvällisem­min. Ainoa, mitä tulevalta vuodelta puuttuu, ovat uutuustuotteet. Mikäli emme lanseeraa mitään keväällä 2021, meiltä ei tule 12 kuukauteen yhtä­kään uutuustuotetta markkinoille. Se ei varsinai­sesti haittaa, sillä olemme keväästä asti karsineet turhia tuotteita ja keskittyneet paremmin kiertäviin tuotteisiin. Käymme kuitenkin läpi kaikki loppu­suoralla olleet tuoteaihiot, niiden hinnoittelut, tuotekonseptit ja myyntipotentiaalin. Yksi tuote­konsepti nousee esiin poikkeuksellisen hyvällä myyntipotentiaalilla ja tiedossa olevalla kulutta­jakysynnällä. Lisäksi lanseeraaminen olisi hyvä jatkumo vuotta aiemmin tehdylle lanseeraukselle. Moni asia puoltaa tätä. Palaverin päätyttyä soitan takaisin useampaan vastaamattomaan puheluun. 

14.15

Minulla on Teams-­palaveri Oshee-­brändin pää­miehen kanssa. Käymme nopeasti läpi, miten myynti on sujunut, muutamia tuotteiden logistii­kassa tapahtuneita virheitä sekä näistä virheistä aiheutuneita ongelmia ja kustannuksia. Tämän jälkeen käymme läpi syksyn sovitut toimenpiteet ja päivitämme lyhyesti myös tulevan vuoden suuntaviivoja. Palaveri on tällä kertaa ohi jo noin puolessa tunnissa.

14.45

Päätän suunnata tässä välissä kotitoimistolle. Tyttären jalkapallo­ottelu alkaa kuudelta Van­taan Jakomäessä, joten nyt on hyvä hetki siirtyä nopeasti kotiin.

15.05

Kotona on ensimmäisenä vastassa aina yhtä iloinen mäyräkoiramme Martti. Teen tyttärel­leni välipalaa ja keitän vielä iltapäiväkahvit itselleni ja vaimolle. Vaimokin oli näemmä kotitoimistolla tänään.

15.15

Avaan koneen ja käyn läpi päivän tilauskannan. Tämän jälkeen ryhdyn valmistelemaan materiaa­leja seuraavan viikon asiakastapaamisiin. Tulevan viikon tapaamisista yksi on perinteinen tapaami­nen. Muut ovat Teams-­palavereja. 

16.45

En saa kaikkia tulevan viikon materiaaleja val­miiksi, joten jatkan myöhemmin. Seuraavaksi alan tehdä ruokaa. Valmistan salaatin ja laitan pasta­kastikkeen porisemaan. Sanon vaimolle, että hänen tarvitsee vain keittää pasta sen jälkeen, kun he tulevat pojan kanssa jalkapalloharjoituksista.

17.30

Otamme auton kyytiin tyttäreni kaverin, joka myös pelaa jalkapalloa, ja hänen isänsä. Suuntaamme kohti Jakomäkeä. Helsingissä ei ole ruuhkaa. Liikenne sujuu erittäin jouhevasti. Olemme perillä hyvissä ajoin.

20.00

Saavumme tyttäreni kanssa kotiin vähän kah­deksan jälkeen. Käymme molemmat nopeasti suihkussa ja syömme aiemmin valmistamaani ruokaa. Lapset menevät nukkumaan yhdeksän nurkilla. Me katsomme vaimon kanssa jotain uutta sarjaa telkkarista. Selailen huonon tapani mukaisesti samalla kännykkää. 

22.30 

Menen nukkumaan ja laitan herätyksen päälle 6.15. 
 

Jaa sivu: