Content Section
Uutiset

Vientitakuiden uudet OECD-minimihinnat koskevat myös kaupallisia riskejä

Published date

Finnvera ja muut OECD-maiden vientitakuulaitokset ottavat 1.9.2011 lähtien vienti-takuiden hinnoittelussa huomioon uudet, OECD:ssa sovitut minimihintatasot.

OECD-takuumaksusopimus tasoittaa hintakilpailua eri maiden vientitakuu- ja luottolaitosten välillä. Kaikki OECD-maiden takuulaitokset ovat jo vuodesta 1999 lähtien noudattaneet poliittisen ja suvereenin riskin hinnoittelussa yhteisesti sovittuja maakohtaisia minimihintatasoja. Jatkossa minimitakuumaksutasoja käytetään myös kaupallisen riskin hinnoittelussa. Minimihinnat perustuvat kohdemaan ja riskinkohteen (ostaja, luotonsaaja tai takaaja) riskiluokitukseen.

Finnvera on käyttänyt  jo vuodesta 2006 lähtien yritys- ja pankkiriskiluokitukseen pohjautuvaa hinnoittelujärjestelmää. Uudet OECD-minimihinnat otetaan huomioon yhtenä hinnoittelutekijänä. OECD:n asettamia minimejä ei saa alittaa, kun myönnetään keskipitkän ja pitkän maksuajan (2 vuotta tai enemmän) ulkomaisen riskinoton takuita eli ostajaluotto-, luottoriski-, remburssi- ja pankkiriskitakuita.

Uuden takuumaksusopimuksen lyhyt englanninkielinen kuvaus (Information note on the re-cently agreed changes to the rules on minimum premium for officially supported export credits) on OECD:n verkkosivuilla .

Sopimuksen muutokset päivitetään OECD:n vientiluottosopimustekstiin. Voimassa oleva vientiluottosopimusteksti löytyy OECD:n verkkosivuilta .

Lisätiedot:
Vientiluottosopimus:
Kansainvälisten asioiden päällikkö Eeva-Maija Pietikäinen, puh. 020 460 7279
Kehityspäällikkö Taru Eskelinen, puh. 020 460 7126

Yksittäisten takuiden hinnoittelu:

Viennin rahoituksen asiakasvastaavat, puh. 020 460 11

Jaa sivu: