Content Section
Uutiset

Uusi yhteistyömalli parantaa pienten vientikauppojen rahoitusmahdollisuuksia

Published date

Finnvera on uudistanut Luxemburgin vientitakuulaitoksen, Office du Ducroire (ODL), kanssa vuonna 2000 solmittua jälleenvakuutussopimusta siten, että pienten vientikauppojen rahoitusmahdollisuudet ovat parantuneet. Luxemburgilainen Northstar Europe S.A., joka on erikoistunut pienten, eurooppalaisten vientikauppojen rahoittamiseen, voi Finnveran ja ODL:n tekemän sopimusmuutoksen ansiosta rahoittaa nyt myös suomalaisten yritysten vientikauppoja.

Finnveralla on hyvin toimivat vientitakuutuotteet pienten vientikauppojen takaamiseen, mutta rahoituksen saatavuus on Finnveran saaman asiakaspalautteen perusteella ollut heikkoa. Northstar Europe on tunnistanut ongelmat rahoituksen saatavuudessa laajemminkin ja on erikoistunut pienten vientikauppojen rahoittamiseen. Northstar Europe:n myöntämän rahoituksen ensisijaisena takaajana toimii ODL, jonka myöntämän vientitakuun Finnvera voi jälleenvakuuttaa ja täten mahdollistaa rahoituksen järjestymisen suomalaisyrityksen vientikaupalle.

Valmis ulkomaiselle ostajalle tarjottava rahoitusjärjestely parantaa yritysten kilpailukykyä kilpailtaessa kansainvälisistä vientikaupoista. Northstar Europe:n myöntämien lainojen koko on tyypillisesti 0,5-5 miljoonaa euroa ja laina-aika enintään viisi vuotta. 

 

Northstar Europe S.A. on kanadalaisen Northstar Trade Finance inc. –yrityksen tytäryhtiö. Sillä on vastaava järjestely monien muiden eurooppalaisten vientitakuulaitosten kanssa. Emoyhtiö Northstar Trade Finance:lla on vastaava järjestely Kanadan ja USA:n vientitakuulaitosten kanssa.

www.northstareurope.eu

Jaa sivu: