Content Section
Uutiset

Team Finland LetsGrow vauhdittaa Rapal Oy:n kasvua

Published date

Rakennetun ympäristön asiantuntijayritys Rapal hakee kovaa kansainvälistä kasvua useilta markkinoilta. Kasvua kiihdyttämässä on rahoitusohjelma Team Finland LetsGrow.

1990-luvun alussa perustettu Rapal on monipuoliseen työ- ja elinympäristön kehittämiseen erikoistunut ohjelmisto- ja asiantuntijayritys. Kokonaan henkilöstönsä omistama yhtiö auttaa yrityksiä kehittämään työympäristöjään vastaamaan työnteon muutoksia, säästämään toimitilakustannuksissa sekä laatimaan luotettavia infrarakentamisen kustannusarvioita.

Moderni työ on paikasta riippumatonta, mihin nykyiset toimitilat eivät ole suunniteltuja. Parhaassa tapauksessa Rapal voi vaikuttaa kolminkertaisen win-tilanteen syntyyn. Siinä työntekijä voi vapaasti päättää itselleen parhaan paikan tehdä työtä, yritys säästää toimitilakustannuksissa ja ympäristön kuormitus keventyä työmatkustamisen vähentyessä.

”Rapalin tavoitteena on ohjelmistojen ja asiantuntijapalvelujen avulla arvioida ja todentaa työympäristökehityksen vaikutuksia rahassa, hiilijalanjäljessä sekä henkilöstön tyytyväisyydessä ja hyvinvoinnissa”, kertoo toimitusjohtaja Tuomas Kaarlehto.

Kasvua USA:sta ja Keski-Euroopasta

Rapal hakee kansainvälistä kasvua Team Finland LetsGrow -rahoitusohjelmassa, jossa Finnvera tarjoaa vakuudettoman lainan, Tekes rahoitusta asiantuntijapalvelujen hankintaan ja Finpro kansainvälistysneuvontaa.

”Meillä on kassavirta ja oma pääoma kunnossa. Uusien markkinoiden valloittamiseen on säästetty rahaa taseessa. LetsGrown kautta saatu Finnveran vakuudeton laina on kuitenkin erinomainen keino jakamaan kansainvälistymiseen liittyviä riskejä ja tuomaan pelivaraa varsinkin taloudellisesti tiukkana aikana. Tekesin rahoituksella on tehty muun muassa markkinatutkimusta Keski-Euroopassa ja Kiinassa.”

Rapalin toimipiste sijaitsee Espoon Leppävaarassa ja tytäryhtiö Yhdysvaltain San Franciscossa. Konsernilla on yhteensä noin 70 työntekijää. Liikevaihto on ollut jatkuvassa kasvussa perustamisesta lähtien, ja vuotuinen kasvutahti liikkuu 15 prosentin nurkilla. Yrityksen asiakaskunta muodostuu julkishallinnosta ja eri sektoreilla toimivista suuryrityksistä. Kalifornialaisen tytäryhtiön suurin asiakas on bioteknologiayritys Genentech.

”Yhdysvallat on meille tärkein markkina. Se voi olla todella hankala, mutta ehdottomasti myös tuottoisin. Paraikaa selvitämme mahdollisuuksiamme Keski-Euroopassa, koska uskomme tuotteillamme olevan siellä selkeät markkinat.”

Tutustu ohjelmaan tarkemmin osoitteessa www.letsgrow.fi

Teksti: Kaj Nordgren (Tekes), Kuva: Rapal

Jaa sivu: