Content Section
Uutiset

NEFCO:lta vientiluottoja ympäristöystävällisiin vientihankkeisiin

Published date

Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO ryhtyy tarjoamaan vientiluottoja ympäristön tilaa parantaviin pienhankkeisiin Venäjälle, Ukrainaan ja Valko-Venäjälle. Vientiluotot on tarkoitettu pohjoismaisten yritysten 0,5–5 miljoonan euron vientitoimituksiin. Pohjoismaiset vientitakuulaitokset ovat mukana rahoitusmallissa jakamassa riskiä myöntämällä luotoille vientitakuita.

Suomalaisen vientiyrityksen kannalta järjestely tarkoittaa, että viejän ulkomainen asiakas voi saada kaupan rahoittamiseen NEFCO:n luottoa, ja että viejä saa kauppahinnan käteisehdoilla. Finnveran vientitakuu puolestaan mahdollistaa luoton myöntämisen. Rahoituksen saaminen edellyttää, että hanke täyttää rahoittajien asettamat luottokelpoisuusvaatimukset.

Lisätietoja rahoitusmahdollisuudesta ja sen reunaehdoista antavat sekä Finnvera että NEFCO. Yritysten kannattaa olla yhteydessä rahoittajiin jo hankkeen varhaisessa vaiheessa.

Finnvera Oyj, viennin rahoitus
tiimipäällikkö Eeva-Maija Pietikäinen, puh. 029 460 2674
rahoituspäällikkö Otto Lindstedt, puh. 029 460 2706   

NEFCO:
Sijoituspäällikkö Maria Maliniemi, puh. 050 539 4428
Vice President Kari Homanen, puh. 050 311 1047

www.finnvera.fi
www.nefco.org

Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO on kansainvälinen rahoituslaitos. Se perustettiin vuonna 1990 Pohjoismaiden hallitusten toimesta, ja sen pääkonttori sijoitettiin Helsinkiin. NEFCO:n tavoitteena on osallistua kustannustehokkaiden ympäristöhankkeiden toteutukseen Itä-Euroopassa, pääasiassa Pohjoismaiden lähialueilla. Etusijalla ovat hankkeet, jotka vähentävät kasvihuonekaasujen päästöjä, parantavat Itämeren ekologista tilaa tai vähentävät myrkyllisten saasteiden syntymistä. NEFCO on rahoittanut monipuolisesti ympäristöhankkeita Itä-Euroopan maissa, kuten Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Ukrainassa.

Jaa sivu: