Content Section
Uutiset

Mauri Kotamäki Finnveran pääekonomistiksi

Mauri Kotamäki. Kuva: Keskuskauppakamari
Published date

VTT Mauri Kotamäki on nimitetty Finnveran pääekonomistiksi. Hän aloittaa tehtävässä 2.8.2021. Kotamäki analysoi rahoituksen vaikutuksia yritysten menestykselle ja Suomen taloudelle ja tuo Finnveran näkökulmia talouskeskusteluun.

Finnveran kannalta keskeistä on, millaista kasvua, investointeja ja vientiä suomalaiset yritykset saavuttavat rahoituksen avulla, mikä merkitys rahoituksella on kotimaassa ja kansainvälisesti hankkeiden toteutumiselle sekä millaisia kasvun kapeikkoja Suomen taloudessa on.

Koronapandemian jälkeen kasvu, kansainvälistyminen ja vienti sekä niitä edistävät toimenpiteet, kuten yritysten investointien ja omistajanvaihdosten rahoitus sekä pk-viennin vauhdittaminen, ovat nousemassa jälleen Finnveran strategisiksi painopisteiksi.

‒ Finnvera on keskeinen toimija suomalaisessa yhteiskunnassa niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina, ja on jännittävää aloittaa työ Finnverassa muun muassa yritysten kansainvälistymisen ja viennin edistämiseksi, Mauri Kotamäki sanoo.

Mauri Kotamäki siirtyy Finnveraan Keskuskauppakamarin pääekonomistin tehtävästä. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Työeläkevakuuttajat Telassa, valtiovarainministeriössä ja Suomen Pankissa.

 

Lisätiedot:

Jussi Haarasilta, liiketoimintajohtaja, Finnvera, puh. 029 460 2601

Tarja Svartström, viestintäjohtaja, Finnvera, puh. 029 460 2424