Content Section
Uutiset

Liiketoiminnan suunnittelu kannattaa

Published date

Aloittavan yrittäjän kannattaa paneutua liiketoiminnan suunnitteluun huolellisesti ennen yrityksen perustamista. Liiketoimintasuunnitelmaa tarvitaan myös rahoitusta haettaessa, jotta rahoitustarve saadaan selville ja voidaan todeta, että yrittäjä on huomioinut rahan tarpeeseen vaikuttavat asiat.

On hyvä muistaa, että tarvittava rahoitus ei ole pelkästään yritystoiminnan alussa tehtäviä investointeja, vaan myös käyttöpääomaa siihen saakka, kunnes yrityksen kassaan tulee riittävästi rahaa. Hyvä liiketoimintasuunnitelma on sellainen, josta käy selkeästi ilmi yrityksen toiminta, toimintaympäristö ja ansaintalogiikka. Ratkaisevaa ei ole liiketoimintasuunnitelman pituus, vaan se, että nähdään yrittäjän perehtyneen aiottuun liiketoimintaan monipuolisesti. Ilman kunnollista liiketoimintasuunnitelmaa moni asia jäisi todennäköisesti kokonaan miettimättä.

Liiketoimintasuunnitelman laatimiseen saa apua esimerkiksi uusyrityskeskuksista ja seudullisilta yrityspalvelutoimijoilta. Samoin yrittäjäkursseilla tehdään liiketoimintasuunnitelmia.

Liiketoimintasuunnitelmalla liikkeelle

  • Aloittava yritys tarvitsee Finnveran rahoitushakemuksen liitteeksi liiketoimintasuunnitelman ja tulossuunnitelman.
  • Apua ja vinkkejä liiketoimintasuunnitelman laatimiseen saa esimerkiksi uusyrityskeskuksista tai osoitteesta www.yrityssuomi.fi .
  • Rahoituksen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä palvelee Finnveran puhelinpalvelu, 029 460 2580.

Tutustu myös ohjeeseemme: Näin haet rahoitusta

Kirjoitus julkaistu Finnvera info -lehdessä kesäkuussa 2014 (PDF)

Jaa sivu: